Tilbud om studieplass ved høyere utdanning sendt ut i dag

Over 150.000 personer har søkt om studieplass ved universiteter og høgskoler gjennom Samordna opptak. Mandag kommer svaret.

SVAR I DAG: Samordna opptak sender ut svar til 150.000 søkere om de har fått plass eller fått avslag på plass til studier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVAR I DAG: Samordna opptak sender ut svar til 150.000 søkere om de har fått plass eller fått avslag på plass til studier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Flere må regne med å bli skuffet. Totalt er det 58.513 plasser.

Årets tre mest populære studier er siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole i Bergen og rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

Søke om restplass

For dem som ikke har kommet inn på et studie, eller ikke vil takke ja til tilbudet du har fått, kan en restplass være løsningen. Disse plassene ble det mulig å søke på fra og med mandag klokka 9, og det er løpende opptak. Det vi si at man må søke så raskt som mulig.

Fått plass på videregående?

Hvis du har fått plass på videregående, kan du søke om stipendet fra Lånekassen som alle elever under 25 år har krav på.

Slik kunne studenter sette karakter på egen innlevering.
https://www.dinside.no/data/slik-kunne-studentene-sette-egne-karakterer/69714215 Vis mer

Skal dekke utstyr

- Alle elever på videregående skole kan få utstyrsstipend fra Lånekassen. De søker om dette på Dine sider på Lånekassens nettsider, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen.

Det kan du lese mer om i denne artikkelen:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!