Tilbaketrekking av Salma

Bakteriefunn i Salma fører til tilbaketrekking.

BAKTERIEFUNN: Det er påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på enn SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Alle SALMA-produkt knytta til denne slakte/pakkedagen tilbakekalles. Du kan få pengene tilbake om du leverer produktet tilbake til butikken. Foto: Salma
BAKTERIEFUNN: Det er påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på enn SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Alle SALMA-produkt knytta til denne slakte/pakkedagen tilbakekalles. Du kan få pengene tilbake om du leverer produktet tilbake til butikken. Foto: Salma Vis mer

Bremnes Seashore AS har fått påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på enn SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019.

- For å være helt sikre tilbakekaller vi alle SALMA-produkter knyttet til denne slakte/pakkedagen, skriver Bremnes Seashore i en pressemelding.

Tilbakekallingen gjelder alle SALMA-produkter merket med partinummer 122324 og 221253.

I tillegg gjelder det SALMA Smoked merket med partinummer 221252.

De tilbaketrukne produktene har vært i salg i butikk fra mandag 7. oktober, med unntak av OBS Haugesund hvor varene var i salg fra fredag 4. oktober.

- Vi beklager det som har skjedd. De som har kjøpt disse produktene blir bedt om å kaste dem dersom de er merket med de aktuelle partinumrene. Det er også mulig å returnere produktene til butikken der de ble kjøpt for å få pengene tilbake, skriver selskapet.

TILBAKEKALLES: Også Fiskeriet Lakseloin produsert 3. oktober tilbakekalles. Foto: NTB Scanpix
TILBAKEKALLES: Også Fiskeriet Lakseloin produsert 3. oktober tilbakekalles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også Rema 1000 varslet tirsdag ettermiddag om at 65 kilo av produktet «Fiskeriet Lakseloin» med produksjonsdag 3. oktober blir kalt tilbake fra markedet.

Det aktuelle partiet har vært i salg i 28 REMA 1000-butikker på Østlandet fra fredag 4.oktober, og har partinummer 221253, forteller de i en pressemelding.

Dette er bakterien listeria monocytogenes

Det må særs mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, skriver Bremnes Seashore. Men personer med nedsatt immunforsvar kan få alvorlig sykdom av listeria.

Dette bekreftes av Folkehelseinstituttet, som har følgende informasjon om bakterien på sine nettsider:

«L monocytogenes kan formere seg i matvarer ved kjøleskapstemperatur. Det antas at de fleste som får en dose av listeriabakterier i seg ikke blir syke. Men for personer som har en tilstand hvor immunsystemet er svekket, er det økt risiko for å bli syk ved smitte. Eksempler på tilstander med svekket immunsystem er graviditet, alkoholisme, høy alder og underliggende sykdommer som kreft eller diabetes.»

Tiltak

Bremnes Seashore understreker at de som følge av bakteriefunnet har gjort ekstra tiltak med demontering og desinfisering av produksjonslokalene.

- Produksjonen fra påfølgende produksjonsdag er testet og trygge å spise. Det er ikke funnet listeria på andre produkter fra Bremnes Seashore, skriver selskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!