Til pynt og pant

Vi givere får bare håpe at vasene vi kjøper ender opp som pynt og ikke som pant.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Satser du på å kjøpe pynteting, kan det være en fordel å vite litt om hvilken smak brudeparet har. Liker de original brukskunst, moderne linjer fra Kosta Boda eller nasjonalromantiske malerier med mørkebrune rammer?

Bare fantasien, smaken og lommeboka setter grenser. Men du trenger ikke å være forretningsadvokat for å ha råd til en kunstferdig gave.

Kunst

Kunstfat til 995 kr. på Glassmagasinet.
Kunstfat til 995 kr. på Glassmagasinet. Vis mer

På Glassmagasinet selger de mye kunstfat i bryllupsgaver. Disse koster fra 995 kroner til 2.795 kroner, alt etter hvilket motiv du velger.

- Disse fatene er svært populære gaver, sier bryllupskoordinator Mette Svendsen.

Går du i gallerier, eller i mindre kunstforretninger, kan du finne mer originale motiver. Både bilder/malerier/ fat og annen kunst finnes i alle prisklasser.

Vaser

Store vaser fra Hadeland Glassverk, 3.450 per stk.
Store vaser fra Hadeland Glassverk, 3.450 per stk. Vis mer

Vaser, boller og fat er en annen gjenganger på alle gavebord. Fordelen med vaser er at de virkelig finnes i alle prisklasser. Vasene på bildet er ikke blant de billigste, men de var heller ikke blant de minste.

Klassiske tulipanvaser fra Kosta Boda er svært populære. Drar du på glassblåseri kan du få helt unike varer uten å måtte betale flerfoldige tusenlapper for det.

Tinn og sølv

Tinnfat med lokk kr. 1.599 kr.
Tinnfat med lokk kr. 1.599 kr. Vis mer

Tinn og sølvtøy er også populært. Hva med et drammeglass for vikinger i tinn? Det får du for rundt 600 kroner på Glassmagasinet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store fatet med lokk på bildet koster 1.599 kroner.