Til deg som vurderer plastisk kirurgi

Stadig flere vurderer å forandre på utseendet ved hjelp av plastisk kirurgi. Her kan du se om du er en god kandidat til det.

Ansiktsløftning, silikoninnlegg, fettsuging… Plastisk kirurgi er snart så vanlig at det virker like uskyldig som tannbleking. Men hvordan vet du om plastisk kirurgi er riktig for deg? HealthDay News gir deg svaret.

To grupper pasienter
I følge American Society of Plastic Surgeons finnes det to kategorier med ideelle pasienter:

Den første gruppen er de med et godt selvbilde, men som har en fysisk karakteristikk de vil forbedre eller forandre. Disse pasientene er som regel fornøyd med resultatet og tenker mer positivt om seg selv.

Den andre gruppen består av pasienter som har en fysisk mangel eller feil som har ødelagt selvbildet deres. For denne gruppen tar omstillingsperioden lengre tid, men selvbildet blir ofte drastisk forbedret.

Dersom du ønsker å forandre utseendet ditt for noen andre kan du bli skuffet over resultatet. Selv om familie og venner som regel reagerer positivt på det du gjør, må du huske at den eneste personen som blir forandret, er det selv.

Må tenke gjennom ting
Mener du at du passer inn i en av disse gruppene og ønsker å gjennomføre en plastisk operasjon? Det er fremdeles ting du må huske på. American Society of Plastic Surgeons ber deg tenke på følgende:

  • Forstå at selv plastisk kirurgi har begrensninger. Ingen er perfekte - selv ikke etter en operasjon. Det er heller ingen garanti for at du vil se ut akkurat som du håper.
 

  • Ha realistiske forventninger. Det er bare kroppen din som forandres, ikke livet ditt. Selv om selvtilliten kan øke etter operasjonen, vil ikke karrieren, ekteskapet eller følelsene dine bli forbedret.
 

  • Ikke gå gjennom en operasjon i en tid der du føler deg stresset eller har psykiske problemer.
 

  • Vær forberet på å gå gjennom noe ubehag gjennom og etter operasjonen. Du må også være forberedt på at du kan få arr eller bivirkninger.
 

  • Forstå at det er en operasjon, og som alle andre operasjoner er det en risiko for at noe kan gå galt.
 

  • Pass på at du har penger til operasjonen - og til livet etterpå.
 

Mozon.no, 29.07.2005