<B>ØNSKER DU DEG HVITE TENNER TIL JUL?</B> Da er kanskje disse to tannblekerinstrumentene noe for deg. Bade den enkle varianten (til venstre) og den litt mer avanserte varianten (til høyre) er beregnet til hjemmebruk. Og bare så det er sagt, eller skrevet: DinSide tar intet ansvar for at tennene dine blir fine og hvite etter behandlingen. Foto: Rio
ØNSKER DU DEG HVITE TENNER TIL JUL? Da er kanskje disse to tannblekerinstrumentene noe for deg. Bade den enkle varianten (til venstre) og den litt mer avanserte varianten (til høyre) er beregnet til hjemmebruk. Og bare så det er sagt, eller skrevet: DinSide tar intet ansvar for at tennene dine blir fine og hvite etter behandlingen. Foto: RioVis mer

Til deg som vil ha hvite tenner i julegave

Blir proff tannbleking til 900 kroner den store farsotten til jul?

Hvert år strømmer folk til butikkene for å kjøpe julegaver, uten å vite hva de egentlig skal handle. Og da faller valget ofte på småelektronikk, spesielt innen sjangerne helse og velvære.

I fjor skrev DinSide at fotbadet var et av produktene som virkelig går unna i løpet av julehandelen. Mange kjøper nok fotbad til bestemor eller bestefar, eller kanskje til personer som rett og slett har «alt».

Men det er måte på hvor mange fotbad det er plass til i norske hjem, og heldigvis finnes det mye annet å velge mellom.

LES OGSÅ:Tips til julegaver

Hvite tenner

Blant rettetenger og barbermaskiner har det i år duket opp en ganske så ny trend på velværemarkedet: Tannblekingsprodukter.

Folk vil hvite tenner, men det kan fort bli dyrt å gå til tannlegen for en oppussing.

Et av produktene som nå introduseres for norske forbrukere er Rios Blue Light Teeth Whitening, som ifølge egenreklamen gi skinnende hvite tenner til en brøkdel av prisen det ville kostet hos tannlegen.

Nå må det presiseres at denne enkle hjemme-tannbehandlingen ikke bleker tennene direkte, men fjerner misfarging som skyldes røyk, kaffe, rødvin og liknende.

Produktet skal rulles ut i mange butikker innen kort tid, foreløpig finner du det hos for eksempel Ellos.no for 449 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En litt mer avansert modell kalles Rio Professional, som er en elektrisk tannblekermaskin, som er en liten innretning du kan ha hjemme, som over tid skal gi hvitere tenner. Maskinen koster rett under 900 kroner på Ellos.

- Mange sier dette er årets julegave, og det burde det kanskje også vært, sier Reidar Vindenes i NET El-Torget, en av importørene som nå skal introduserer tannbleking på det norske markedet.

Årets julegave

- Personlig pleie er alltid populært før jul, sier Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen Foto: Per Ervland
Administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen Foto: Per Ervland Vis mer


Hun tror ikke salget av slike produkter vi avta i år heller.

- Vi selger alltid mange hundre tusen enheter av fønere og krølltenger hvert år. Barbermaskiner går som en kule og elektriske tannbørster er det et kjempestort marked for, sier Bjørke til DinSide.

Elektronikkbransjen tror likevel ikke det er et velværeprodukt som blir årets mest ettertraktede julegave.

Mandag kåret fagbladet Elektronikkbransjen årets julegave 2010, og valget falt på Canons kritikerroste kamera EOS 550D. I tillegg ble det delt ut priser i en rekke andre kategorier.

ALLE VINNERNE: Årets julegaver 2010.

Spår rekordhandel

Uansett hva folk kjøper til hverandre til jul, er det spådd at det kommer til å ligge rekordverdier under norske juletrær i år.

- Vi forventer en god vekst i julehandelen i år. Av erfaring vet vi at nordmenn strekker seg litt lenger når det kommer til juletradisjonene. Det betyr nok at vi ikke holder like hardt i lommeboka fram mot jul som vi har gjort så langt i år, sier administrerende direktør i HSH, Vibeke H .Madsen.

Ifølge HSH vil hver nordmann handle for om lag 10.000 kroner i desember. Det betyr at hver og en av oss bruker cirka 40 prosent mer i butikken denne måneden enn vi gjør i de øvrige 11 månedene i året.