Kanskje det blir deg denne gang? <i>Illustrasjonsfoto: Norsk Tipping</i> Foto: Norsk Tipping
Kanskje det blir deg denne gang? Illustrasjonsfoto: Norsk Tipping Foto: Norsk TippingVis mer

Tidenes jackpot?

Mer enn 300 millioner kroner ligger og venter på at noen skal vinne dem.

Jackpot!

Du har drømt om det, du og? Det er lørdag kveld, telefonen ringer, og det er Norsk Tipping. Du har vunnet to - nei ti - millioner. Tenk på alt en kan gjøre med ti millioner!

Smak på dette: 39 millioner euro. 312 millioner kroner. Det er nemlig så mye penger som skal deles ut i tyske lotterier lørdag.

Det var mange som trodde det var tidenes jackpot i går, på 32 millioner euro. Det var imidlertid ingen som fikk inn alle nummerne sine, så nå økes potten ytterligere.

Tysk lotto er et samarbeid mellom ulike landslotterier i Tyskland, og man kan spille på en rekke forskjellige nettsteder, blant annet tipp24.de. Nettstedet er på tysk, så her kan en fort få bruk for gamle ungdomsskolekunster.

Nordmenn kan også spille tysk lotto, for man behøver ikke noe eget kort. Betalingen foregår med Visa. Med på kjøpet får du tryggheten ved å handle med kredittkort.

Skattepliktig gevinst?

Gry Nilsen Foto:: Bo Mathisen Foto: Bo Mathisen
Gry Nilsen Foto:: Bo Mathisen Foto: Bo Mathisen Vis mer


Internett gjør verden vidunderlig liten, men det er lett å glemme at det er ulike regler på beskatning av gevinster i forhold til hvor du vinner. I Norge er Lotto-gevinster skattefrie. Hvordan er det i andre land?

- Som hovedregel er gevinster fra utlandet skattepliktige, sier Gry Nilsen, advokat og leder i skattefaglig avdeling i Skattebetalerforeningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heldigvis finnes det hederlige unntak, og har du flaks, er dette lotteriet ett av dem:

- Er lotteriet innenfor EØS, statsregulert, og om overskuddet går til et ordentlig formål, er det skattefritt, sier Nilsen.

Hun påpeker at det er vinneren selv som eventuelt må fremskaffe informasjon om at spillet drives etter disse kriteriene.

Likevel: Selv om du må skatte bort mer enn femti prosent - vil du fremdeles sitte igjen med et betydelig beløp dersom du vinner. Og gevinstsjansene er som kjent ikke latterlig store i slike lotterier.

En kan altså nesten like godt fyre med pengene. Men det er jo, som kjent, alltid en ørliten sjanse for å vinne.

I dette tilfellet, 1 : 140.000.000 sjanse.

God lørdag!

Tidenes jackpot?


Er du spillegal?

Spiller du litt for moro skyld, litt for mye, eller bare alt for mye? Ta testen vår - og finn ut om du er spillegal, eller om du er i risikosonen for å bli det.

Test deg selv!

Vi har blitt tipset om serverne til de tyske nettstedene brøt sammen et par timer før fristen onsdag. De som skulle ønske å friste lykken gjør smart i å gjøre dette før klokken fem om ettermiddagen.