Tid for feriesex

For mange er ferien synonymt med familie, unger og svigerforeldre. Men husk at ferie også er synonymt med sex. Her er noen råd for god feriesex.

I ferien har de fleste mer tid til over, og ideelt sett også mer tid til og for hverandre - noe som kan bety mer feriesex. Her gir sexolog Esben Esther Pirelli Benestad gode råd for feriesex.

1) Avholdenhet
Den første er rett og slett å la være å ha sex i ferien. Noen er fornøyde med det. Disse få lever ikke alltid sammen med hverandre. Det er med andre ord ikke sikkert at den ene er fornøyd uten sex, selv om den andre måtte være det.

Eller er årsaken rett og slett fordi det har blitt mindre bevegelse under dyna i det siste? Her er noen råd som deg lysten tilbake.

2) Stille som mus
Den andre metoden er den lydløse, mens barna sover eller mens vennene som er på en hyttevisitt snakker høylytt med hverandre uti stua foran peisen. Stille sex kan utvikles til en stor kunst, og kan i seg selv virke seksuelt stimulerende. Det å lage mindre lyd og bevegelse gir st¢rre anledning til virkelig å kjenne etter og føle hverandres kropper, og ikke minst føle på selve hemmeligheten ved det en gjør.

3) Bare gjør det
Mange mennesker liker å elske under åpen himmel. Ja, på fjellet er det kanskje like kaldt (men det går an å være kreativ!), men for de som er på sydenferie så kan man elske i skogen, bak busker og trær. Eller hva blir mer høytidsstemt enn en elskovsstund på toppen av et fjell der horisont og takhøyde sprenger alle grenser?

Å elske under vann er både skjønt og mulig. Kropper som er våte i vann kjenner hverandre på en helt annen måte. Naturen tilbyr i tillegg en rekke rom, stillinger og muligheter for utdyping og innlevelse i egne og hverandres seksuelle og sensuelle natur.

Er du derimot på fjellet og synes vinteren er så kald og grå at hverdagen blir uromantisk? Her er ti tips for deg som vil ha mer lidenskap i hverdagen.

4) Kreative unnskyldninger
Vær kreativ: Si til barna at mamma og pappa må ut en tur - kanskje fordi mamma er syk også så må pappa blir med for å passe på henne....

Først opprettet: 22.02.2006
Sist redigert: 01.06.2007