Tibakaller Euroshopper produkter

ICA tilbakekaller i dag både potetsalat og mørk sjokolade fra merket Euroshopper. Har du kjøpt et av disse produktene må du levere de tilbake i butikken.

Fant biter av knivblad i potetsalat

ICA har stanset salget av énkilos Euroshopper potetsalat etter at to kunder hevder å ha funnet biter av knivblader i potetsalaten, melder NTB. Begge funnene er gjort i potetsalatpakninger solgt i Oslo, i to énkilospakninger med samme datostempel - best før 21.04.06, sier informasjonssjef Terje Gulbrandsen i ICA til VG.

Det ene funnet ble gjort av voksne personer under feiringen av toårsdagen til familiens datter. Det andre funnet ble gjort av en kunde i en Rimi-butikk i Oslo.

Illustrasjonsfoto: Christopher Furlong/Getty Images/All Over Press. Foto: Christopher Furlong/Getty Images/All Over Press Vis mer


Ifølge VG hadde ICA-kjeden mandag ingen grunn til å tro at det dreier seg om sabotasje. Guldbrandsen sier ICA ikke tar noen sjanser når det kommer slike meldinger, og at kjeden er i dialog med leverandøren for å utrede hva som kan ha skjedd.

Potetsalaten lages av SalatMester'n i Fredrikstad på oppdrag av ICA. Direktør Geir Andersen i SalatMester'n sier at funnene er helt uforståelige. Han anslår at SalatMester'n mandag tilbakekalte cirka 4.000 énkilospakninger som nå skal destrueres. Mattilsynet karakteriserer det som seriøst og korrekt av bedriften at de nå velger å trekke produktet.

ICA selger fortsatt Euroshopper potetsalat i 350 grams pakninger, men disse pakningene har helt andre produksjonsdatoer.

Fant melk i sjokoladen

Dagens problemer for Euroshopper stopper ikke der. Ifølge NTB trekker ICA tilbake alle produkter av merket Euroshopper mørk sjokolade, fordi det er funnet melk i sjokoladen. Den mørke sjokoladen skal ikke inneholde melk. Personer som ikke tåler melk, bør derfor ikke spise produktet, opplyser Mattilsynet på sine nettsider.

Forbrukerne oppfordres til å levere sjokoladen tilbake til butikken der den er kjøpt.

Kilde: NTB.