Testvinnerne

Velger du en av følgende testvinnere i de ulike kategoriene, kan du lage kvalitetsespresso hjemme.

<center><font color=dark blue>Astoria Prima.
Astoria Prima. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espressomaskiner for kaffeputer

Astoria Luna og Astoria Prima scorer bra begge to, men Prima vinner gruppen fordi den er enkel å bruke. Og tro det eller ei; den koster drøyt 3.000 kroner mindre enn Luna. De andre maskinene er enda billigere, men lager for dårlig espresso.

Brasilia Lady.
Brasilia Lady. Vis mer

Espressomaskiner for kaffeputer/løs kaffe

Brasilia Lady er maskinen som gir riktigst traktetemperatur, og vinner derfor gruppen. I likhet med DeLonghi Bar 51 Carmen, som kommer på andreplass, egner maskinen seg bedre for bruk av løs kaffe enn kaffeputer. DeLonghi-maskinen koster dog bare 2.995 kroner, og er kanskje testens beste kjøp.

Isomac Zaffiro.
Isomac Zaffiro. Vis mer

Espressomaskiner for løs kaffe

Gaggia Classic Coffee, Isomac Zaffira og Rancilio Silvia gir alle flotte espressoer. Zaffiro vinner denne gruppen fordi den gir de mest stabile testresultatene når man trakter fortløpende. Til gjengjeld er Gaggia og Rancilio noe enklere å bruke for en nybegynner. Gaggia-maskinene koster dessuten bare halvparten av Zaffiro.

Jura Impressa.
Jura Impressa. Vis mer

Helautomatiske espressomaskiner

Jura Impressa er best fordi den gir det beste resultatet både når det gjelder espresso og steaming av melk. Enkel i bruk. Minus for at traktekammeret ikke kan tas ut for rengjøring. Saeco Cafe Crema, som heller ikke er dårlig, koster halvparten av det Jura Impressa koster.

Zacconi Quadra.
Zacconi Quadra. Vis mer

Manuelle espressomaskiner

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Zacconi Quadra vinner fordi den gir en noe riktigere temperatur enn konkurrenten. Espressoen fikk en bedre crema og ga et bedre melkeskum. Den koster i tillegg en tusenlapp mindre enn La Pavoni Professional.