TEST: Årets julehefter

34 julehefter var ikke nok. Vi har utvidet med nye hefter slik at du skal få full oversikt. Her finner du gamle klassikere, trofaste slitere og nye spennende konkurrenter.

Nemis julehefte er et meget godt kjøp for ungdom i alle aldre.
Nemis julehefte er et meget godt kjøp for ungdom i alle aldre. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I følge Egmont kommer det i løpet av julen 2004 til å bli lest over en million julehefter i de norske hjem - og vi tviler ikke, for utvalget er enormt. Men et stort utvalg gir deg også valgets kvaler. Skal du kjøpe alle heftene vipper nemlig totalprisen godt over 2.300 kroner, noe som blir for dyrt for de fleste av oss.

Artikkelen er oppdatert med tre helt nye hefter som er lest og vurdert, og totalt har dermed DinSide lest gjennom 37 julehefter. Her får du en en oversikts-tabell over alle heftene, vil du kun se hvilke nye hefter vi har testet kan du trykke her, eller trykk på lenkene til høyre for å se om de nye heftene kom med blant våre favoritter.

Generelt er nok det enkleste å dele inn heftene i kategorier, for eksempel etter hvilken aldersgruppe de er ment for. En kompliserende faktor er selvsagt at ekte tegneseriefans gjerne leser alt de kommer over. Likevel er det noen hefter som er laget utelukkende for små barn og småbarnsforeldre, fjortis-jenter, eller ungdom og barnslige voksne. Andre hefter vil antagelig kun appellere til den eldre delen av befolkningen.

Reelle julehistorier?

Lucky Luke er en av våre store favoritter. Dessverre ble vi litt skuffet. Bortsett fra at Luke møter en same er den også lite julerelatert. Kjøp den hvis du har alt fra før, hvis ikke bør du heller kjøpe et vanlig album.
Lucky Luke er en av våre store favoritter. Dessverre ble vi litt skuffet. Bortsett fra at Luke møter en same er den også lite julerelatert. Kjøp den hvis du har alt fra før, hvis ikke bør du heller kjøpe et vanlig album. Vis mer


Det er likevel et paradoks at de fleste heftene som selges under vignetten "julehefte" ikke inneholder en eneste jule- eller vinterrelatert historie. Ofte er det bare heftets forside som spiller på et julemotiv. For mange er dette et minus, og vi har derfor tatt høyde for dette i samletabellen.

Trofaste tegneseriefans risikerer også å kjenne igjen en del av historiene, det er nemlig ikke til å legge skjul på at en del av heftene inneholder resirkulert moro.

Den eldste

Verdens eldste julehefte. Det merkes også... Kun for gamle fans mener vi.
Verdens eldste julehefte. Det merkes også... Kun for gamle fans mener vi. Vis mer


I følge Egmont er Knoll og Tott verdens eldste fortsatt levende tegneserie. Serien startet allerede i 1897, og er også det eldste tegneseriejuleheftet i Norge. I Norge har nemlig Knoll og Tott vært fast julehefteinventar siden 1912.