Tenk som mannen og bli slank

Har du prøvd x antall slankekurer uten resultater? Da kan du prøve denne: Tenk som en mann og bli gladere, sunnere og slankere!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny studie viser at over 50 prosent av kvinner konstant går på slankekur, og 34 prosent hopper over måltider for å gå ned i vekt, skriver The Mirror.

Dette saboterer slankekuren din

Mange menn, derimot, slanker seg egentlig ikke. For de handler mat sjelden om følelser, og de er flinkere til å lytte til kroppen. Når de er sultne, spiser de, og vice versa. Og har de lyst på en biff og pommes frites, ja, da spiser de det.

- Kvinner derimot spiser når de er triste, ensomme og når de kjeder seg, og ikke bare når de er sultne. Kvinner styrer også unna fy-mat og sverger til sunn mat. Dette kan ofte gi dem en følelse av utilfredshet, og kan resultere i at de overspiser, sier ernæringsfysiolog Carina Norris.

Gjør som en mann: Ikke begrens deg, og husk at typisk mannemat, som en biff, faktisk kan være sunnere enn en salat dynket i cæsardressing eller kremet pasta. I tillegg bør du lytte til kroppen din, tygge hver bit godt og stoppe før du er stappmett.

Les også: Ned i vekt uten slanking

Ja til muskler
Det ironiske er at kvinner ofte har en tendens til å la være å spise, i stedet for å trene, for å holde seg slanke. Men resultatet av dette er at de ikke bygger muskulatur. Mister man muskler vil også forbrenningen gå ned, og i tillegg kan du ende opp med slapp hud.

Gjør som en mann: Kombiner kondisjonstrening, som jogging, med litt styrketrening. Og fortvil ikke: Du vil ikke ese ut og se ut som en boler selv om du trener styrke. Faktisk så vil det motsatte skje: Fettforbrenningen øker og du vil se slankere ut.

Trening behøver ikke bare å foregå på et treningsstudio. Tren hjemme på stuegulvet, kom deg ut i frisk luft eller tren på jobben.

Slik får du en sprek dag på jobb

Eller hva med å trene mens du gjør husarbeid? Tren med bøtte og klut

Vær litt ego
Enten du er en gift kvinne eller småbarnsmor, er sjansene store for at du ikke lenger farter rundt på byen på nattetid eller bedriver maratonshopping i helgene - ting du digget å gjøre som singel. Men hva med din bedre halvdel? Ser han fortsatt på TV-sporten, spiller fotball en gang i uken og drikker pils med gutta minst en gang i måneden?

- Det er sjelden at gutter gir slipp på hobbyene sine, selv når de har familie. Kvinner derimot er ofte flinkere til å glede andre enn seg selv, sier professor Cary Cooper ved Lancaster University.

Gjør som en mann: Vær litt ego og sørg for å gi deg litt tid der du gjør noe bare du selv vil, enten det er en shoppingtur lørdag morgen eller en aerobicstime i ukedagen. Og gjenta det! Fortell din kjære om planene dine, og la det bli opp til ham om han skaffer barnevakt eller finner på noe med barna.

Les også: Menn drømmer og sex, kvinner om shopping

Snakk om det
Har du problemer på hjemmebane, hjelper det sikkert å snakke med venninner om det. Men på lang sikt er dette kanskje ikke det mest fornuftige du gjør. Det er ingen vits å overdrive.

- Kvinner snakker mer om problemene sine enn menn, noe som kan øke følelsen av tristhet og fortvilelse. Menn er mer løsningsorienterte. Hvis noe blir ødelagt, vil de fikse det og gå videre, sier Cooper.

Gjør som en mann: Er du lei deg, snakk for all del med en venninne, men finn en løsning og kom deg videre. Er du ulykkelig i forholdet ditt, snakk med partneren din eller gjør det slutt. Er du misfornøyd på jobben, snakk med sjefen din eller finn deg en ny jobb.

Kom deg videre
Kvinner bruker ofte en ”halv evighet” på å komme seg videre, særlig når et forhold tar slutt. Se på Brad Pitt og Jennifer Aniston. Mens hun fremdeles jobbet med å bearbeide sjokket over bruddet, var Brad i full sving med både ny dame og ny familie, iallefall ifølge sladrepressen.

Gjør som en mann: - Kvinner sørger mer. De går gjennom detaljene og forsøker å finne ut hva som gikk galt. Det er sunt å sørge litt, men ikke for lenge. Gi deg selv en deadline, gråt ut og kom deg videre, sier Cooper.

Eksperten råder også til å ikke ta kontakt med eks-en, med mindre dere har barn sammen. Vær heller sosial med andre mennesker. Og tren for å sette i gang produksjonen av endorfiner, som er kroppens lykkestoffer.

Deprimert eller bare litt nedfor?

Ikke fake en orgasme
En orgasme kan redusere stress, angst og hodepine, og hos menn kan den faktisk redusere risikoen for prostatakreft. Så hvorfor faker omkring 50 prosent av alle kvinner orgasme?

Ifølge ekspertene burde ikke kvinner late som de får orgasme. Det er ikke rettferdig å få mannen til å tro at han gjør det riktig, når han ikke gjør det.

Gjør som en mann: Hvis du klarer å få orgasme på egen hånd, men faker når du er sammen med partneren din, må du sørge for å gjøre det du gjør med deg selv når dere er sammen. Og hvis det likevel ikke skjer, selv etter et langt forspill, snakk om det. Du trenger jo ikke å få orgasme hver gang, men slutter du å late som kan det hende du får en oftere.

Å snakke om sex

Fem guttevaner du ikke vil ha:

- Den intense frykten for å gå til legen.

- Klø deg selv i all offentlighet og tro at ingen har lagt merke til det.

- Drikke så mye øl at sjefen spør om du er gravid.

- Tro at promping og raping er morsomt.

- Bruke en femtedel av lønnen din på å se på en gjeng menn løpe etter en ball.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!