Tenk før du tanker

Statoil er fremdeles Norges dyreste bensinkjede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvor du mater bilen, er ikke likegyldig. Med et gjennomsnittlig bensinforbruk kan du årlig spare opp mot 1.000 kroner på å velge den billigste, fremfor den dyreste bensinkjeden.

HER KAN DU SE DE GJENNOMSNITTLIGE PRISENE PER KJEDE OG FYLKE.

Samme selskap

Tank der det er billigst.
Tank der det er billigst. Vis mer

Ironisk nok er den billigste og dyreste kjeden samlet i samme konsern.

Statoil er dyrest med en gjennomsnittlig pris på 8,67 kroner per liter. Det er hele 75 øre dyrere enn testens billigste kjede, Rimi 1-2-3, som gjennomsnittlig har tatt 7,92 kroner per liter.

To ganger tidligere har vi testet prisene til bensinselskapene - og begge gangene er det Statoil som har fått den lite ærefulle tittelen "dyrest i klassen". Dette holder altså fremdeles stikk.

- Vi synes selvsagt at det er lite hyggelig å bli kåret som den dyreste kjeden, sier Torgrim Iversen, Rådgiver i Statoil.

Han fremhever at Statoil kommer dyrest ut fordi de er bedre representert i distriktene enn de fleste andre kjedene. Det skal da igjen føre til høyere priser, hvilket påvirker gjennomsnittsprisene på landsnivå.

- Stasjonene setter selv prisene, og de stedene hvor det ikke er konkurranse fra andre bensinselskaper, vil prisen derfor være høyere, sier han.

Alle prisene er rapportert av DinSides flittige bensinrapportører fra januar til juni. Totalt er det registrert 18.000 priser i perioden.

Tre kroner

Ser man på hvilke enkeltstasjoner som er billigst og dyrest, er det også Rimi 1-2-3 som er billigst og Statoil som er dyrest.

Gjennomsnittsprisen i perioden januar til juni var 7,12 kroner hos Rimi 1-2-3 i Årnes i Sauherad kommune. Statoil i Leknes i Vestvågøy kommune har gjennomsnittlig tatt 10,10 kroner per liter.

Prisforskjellen er dermed hele tre kroner.

Østlandet billigst

Deles bensinprisene opp etter hvilket fylke stasjonen ligger i, ses også en rekke sammenhenger.

Rogaland og Oslo er de billigste fylkene, med henholdsvis 8,31 og 8,40 kroner per liter.

Sogn- og Fjordane og Agder er dyrest med henholdsvis 9,00 og 8,76 kroner per liter.

Karakteristisk er det også at det generelt er de fylkene som ligger nær hovedstaden som er billigst. Det bekrefter at konkurranse skaper prispress.

Flere av de nye billigkjedene er også dårlig representert i distriktene - noe som tydelig bidrar til høyere snittpriser.

Bli bensinrapportør

Er du allerede bensinrapportør, takker vi deg for det.

Men har du ennå ikke prøvd, vil vi gjerne ha deg med på laget. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du i løpet av ett minutt kan opprette din egen rapportside.