Tellerskrittkrigen hardner til

Norsk Familieøkonomi kaster seg inn i konkurransen om telekundene med tilbud som er til dels meget konkurransedyktig.

Konkurransen på telefonmarkedet har etterhvert gitt deg flere aktører å velge mellom når du skal ringe. Aller billigst er selvfølgelig Gratistelefonen for deg som kan bruke den. Men ikke alle har tilgang til denne. Foreløpig er det du som bor i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Hedmark, Østfold, og Oppland som kan ringe gratis, riktignok avbrutt av reklamesnutter. For deg som ikke kan eller vil benytte denne muligheten, finnes nå nok et billig alternativ.

Gunstige priser

Norsk Familieøkonomi (NFØ) gir sine medlemmer tilbud om å benytte operatøren Tele 1 Europe. Her benytter du samme prefiks som hos Teleman (1504). Denne leverandøren kan gi deg stor lokalsone i sør, er billigst på lokaltakst og til mobil og en av de billigste på fjerntakst. I tillegg får du lave priser til utlandet, og startavgiften er lavere enn hos de andre.

Men selv om tilbudet fra NFØ og Tele 1 Europe er meget gunstig, er det ikke så rosenrødt for alle typer telenfonsamtaler som det kanskje kan se ut ved første øyekast.

Medlemsavgiften

Du må være obs på at det koster å benytte NFØs medlemstilbud. For å bli medlem må du betale 490 kroner i året. Å benytte de andre telefonleverandørene er i utgangspunktet gratis (det vil si ingen fast avgift).

La oss si at du stort sett ringer innen Sør-Norge, men benytter hele området slik det er definert som 3499 TARGET="_top">lokalsone hos Teleman og Tele 1 Europe. Ringer du like mye på dag som på kveld og helg, sparer du 0,015 kr per minutt du ringer. I tillegg sparer du 0,01 kr per oppkobling, ved å velge Tele 1 Europe fremfor Teleman. Det betyr at du må ringe hele 1 time og 27 minutter per dag hele året for at det skal lønne seg å kjøpe medlemsskap (Med et snitt på fire samtaler per dag.) Og holder det med Privatels 3499 TARGET="_top">lokalsone blir det enda mindre å spare ved medlemsskap i NFØ. Dette er selvfølgelig gitt at du ikke likevel benytter deg av andre medlemsfordeler hos NFØ.

Avhenger av ringemønster

Ringer du innen Sør-Norge eller i eget fylke i de fire nordligste fylkene, vil NFØs medlemstilbud være billigst uansett. Dette gjelder også til mobiltelefoner. Ringer du 3499 TARGET="_top">fjerntakst slik dette er definert hos Tele 1 Europe, har du rimeligere alternativ hos andre leverandører alt avhengig av hvor du ringer til og fra.

Bruk telefonkalkulatoren

I disse beregningene har vi ikke tatt hensyn til prisreduksjonen du oppnår ved å benytte teleleverandørenes fordelsprogrammer. Ved hjelp av DinSides telefonkalkulator kan du se når du bør ringe med de operatørene som er tilgjengelig uten betalte medlemsskap, og hva dette koster både med og uten fordelsprogrammer som Familie og Venner eller Nære og Kjære.

Med unntak av NFØs tilbud er det gratis for deg å åpne for muligheten til å ringe med alle operatørene. Du kan i tillegg fritt benytte flere selskaper slik at du til enhver tid kan velge billigst tellerskritt.

Her finner du Norsk Familieøkonomis fremstilling av telefonprisene.