Telia utvider kostnadsfri roaming til å gjelde hele EU og EØS

Gjør det samme som Telenor, men uten å kutte i datakvotene.

<B>HJEMMEPRISER I UTLANDET</B>: Telia-kundene behøver ikke å gjøre noe for å få de nye fordelene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HJEMMEPRISER I UTLANDET: Telia-kundene behøver ikke å gjøre noe for å få de nye fordelene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU har bestemt at de såkalte roaming-avgiftene som mobilselskapene tar for at du benytter andre selskapers nett når du er i utlandet, skal bli forbudt fra sommeren 2017.

Det neste året skal det skje en gradvis tilnærming, før avgiftene opphører helt, senest 1. juli 2017.

LES OGSÅ: Privat surfing er ikke bare til nettporno

Telenor kuttet i kvotene

Tidligere i uka meldte vi at Telenor at de allerede nå kutter roaming-avgiftene, men kun en ny type abonnementer kalt "Frihet".

Eksisterende kunder kan bytte til de nye abonnementene kostnadsfritt, men et slikt bytte kan innebære at datakvotene knyttet til abonnementene kuttes med inntil 1 GB i måneden sammenlignet med eksisterende abonnementer.

Som plaster på såret tilbys Frihet-kundene ubegrenset lagring av mobilt innhold som bilder og videoer i nettskytjenesten «Min Sky».

OPPDATERT:
- Det er riktig at Telenor har litt lavere datamengder for de minste abonnementene, og at noen må gå litt opp i pris for å få samme mengde data. Men med abonnementene Frihet lanserer vi også flere nye abonnementer som koster fra 449 kroner og oppover, der alt er bedre; fri bruk i EU og EØS, mer data og høyere hastigheter - for lavere priser enn i dag, sier kommunikasjonssjef Anders Krokan i en kommentar til Dinside.

LES OGSÅ: Fortsatt dyrt å ringe fra utlandet

Automatisk hos Telia

SVARER PÅ TELENOR-NYHET: Kristian Fredheim er kommunikasjonsrådgiver i Telia. Foto: NETCOM
SVARER PÅ TELENOR-NYHET: Kristian Fredheim er kommunikasjonsrådgiver i Telia. Foto: NETCOM Vis mer


I dag kom nyheten om at også Telia (Netcom) kaster seg på bølgen. Selskapet har allerede hatt gratis roaming i Norden og Baltikum en tid, og nå utvides konseptet «Roam like home» til å omfatte hele EU og EØS-området.

I motsetning til Telenor kutter Telia ikke i datakvotene.

- Kundene behøver heller ikke å foreta seg noe aktivt for å få de nye roamingfordelene, som vil gjelde fra i morgen, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Fredheim i Telia, til Dinside.

Den eneste endringen vil gjelde nye kunder som tegner et Smart Mini-abonnement. Her vil månedlig datakvote krympes fra 1,5 GB til 1 GB i måneden, ifølge Lund. Eksisterende Smart Mini-abonnenter vil fortsatt ha 1,5 GB i måneden.

I tabellen under har vi sammenlignet priser og kvoter på tilsvarende abonnementer hos de to mobilaktørene:

 TeliaTelenor
Abonnement 1249 kr249 kr
Inkludert databruk pr måned1 GB*0,5 GB
Abonnement 2299 kr299 kr
Inkludert databruk pr måned3 GB2 GB
Abonnement 3-349 kr
Inkludert databruk pr måned-3 GB
Abonnement 4399 kr399 kr
Inkludert databruk pr måned6 GB5 GB
* Gjelder nye abonnenter. Eksisterende kunder vil ha 1,5 GB


Også de andre mobilselskapene har planer om å endre på roaming-avgiftene i tiden som kommer. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.