Teletakstene synker stadig

Både Teletopia og Telepool (som markedsfører sine tjenester gjennom Norsk Familieøkonomi og CoShopper) har kommet med nye priser.

I hele 1999 var telefoni kanskje det området der konkurransen om forbrukernes gunst var aller hardest i Norge. I tillegg til de to svenske konkurrentene Tele2 og Telia, fikk Telenor, muligens til sin overraskelse, også konkurranse fra knøttesmå selskaper som Teleman og Privatel. I tillegg dukket det opp telemeglere, som Telepool, som kjøper opp tellerskritt i store kvanta og solgte dem videre til sluttbrukerne.

Etter at Tele2 for én uke siden gikk ut og lovte at selskapet alltid skal være billigst, kan vi sikkert forvente en fortsatt hissig priskrig også i år 2.000.

Ditt "telefonur" på DinSide

DinSides telefonkalkulator har med prisene for alle telefontilbyderne i Norge. Kalkulatoren er ikke en sammenlikning av totaltilbudene til de forskjellige selskapene. Den viser bare prisene for én og én samtale til stasjoære og mobile telefoner innenlands.

De forskjellige rabattprogrammene er også med, men kalkulatoren forteller ikke hvorvidt det lønner seg å ha dem. Den gir deg bare prisen om du allerede har rabatt.

Nytt fra Teleman og Coshopper

Telepool er en telemegler som kjøper og selger tellerskritt, først og fremst til bedrifter. Men også privatpersoner kan kjøpe tellerskritt fra Telepool, om de har registrert seg som medlemmer av Coshopper (noe som forøvrig er gratis). Coshopper formidler tellerskritt, og her er det nå nye priser: Prisen for samtaler på dagtid er 18,4 øre pr. minutt. Prisen på kveldstid er 12,3 øre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er like under konkurrentene, men for samtaler til mobiltelefon ligger Telepool langt under. Her koster hvert minutt til både Telenor og Netcom 1,15 kroner.

Teleman er en meget lite aktør, men også dette selskapet har satt prisene ned litt. Den er nå 13 øre minuttet for samtaler til stasjonær telefon på kveldstid. Teleman er nok, i likhet med Privatel, først og fremst et selskap for dem som ringer mye til utlandet. Kalkulatoren har bare med innenlandspriser.

DinSides telefonkalkulator

Prøv også DinSides andre telerelaterte kalkulatorer:

Surfekalkulatoren

Mobiltelefonkalkulatoren