Telerabatter - lønner det seg?

Du kan få rabatter til spesielle telefonnummer du velger selv. Men du må betale en månedlig avgift for å få disse rabattene. Derfor må du ringe et visst antall minutter før det lønner seg.

Både Telenor og Tele2 tilbyr tjenester der du får rabatt på et visst antall selvvalgte telefonnummer. Telia har foreløpig ikke ekstra rabattilbud, men avslører til DinSide at de også snart vil lansere lignende tjenester.

Ordningene er ikke gratis. Du må betale en månedlig avgift for å få den omtalte rabatten. Det er derfor ikke selvsagt at det lønner seg for deg å velge disse rabattsystemene.

Telenor

Telenor tilbyr tre rabatter - alle med navn "Familie og Venner". Her betaler du 10 kroner i måneden for å få 20 prosent rabatt på samtaler i lokaltakst- eller fjerntakstområdet, eller til mobiltelefonnummer. Du kan velge å benytte alle tre rabattformene.

Velger du rabatt på lokaltakstnummer gjelder bare rabatten mellom klokken 17 og 08 samt helg. Det betyr at du må ringe disse nummerne mer enn fem og en halv time per måned for at abonnementet skal lønne seg. (Om du har Telenor Basisabonnement.)Rabatten gjelder alle telefonnummer i lokalsonen.

Telenors fjerntakstrabatt gjelder hele døgnet, og i en kampanjeperiode fra 1. oktober ut året er rabatten økt fra 20 til 40 prosent. Som fjerntakst kan du også velge nummer i utlandet. I kampanjeperioden er det tilstrekkelig å ringe litt i overkant av en time i måneden for at det skal lønne seg. Fra 1999 må du imidlertid ringe mer enn 2 timer for at tilbudet skal betale seg. (Under forutsetning av at du ringer til kveldstakst med Telenor Basisabonnement.)Rabatten gjelder inntil 10 valgte nummer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også få 20 prosent rabatt på inntil 3 mobiltelefonnummer (Telenor Mobil) for 10 kroner i måneden. Da må du snakke i mer enn en halv time får at regnestykket skal gå opp. Men disse mobiltelefonene kan også ringe ditt nummer med 20 prosent rabatt.

Tele2

Også Tele2 har et lignende tilbud som kalles "Nære & Kjære". Her må du ut med 15 kroner i måneden å få 15 prosent rabatt på inntil 15 telefonnummer i Norge og utlandet. Ringer du om kvelden innenlands, betyr det at du må benytte disse nummerne mer enn 5 timer i måneden for at det skal lønne seg.

Tele2 har ingen slike tilbud til mobiltelefonnummer.

Lønner det seg for deg å velge telerabatt?
Rabattformpris per månedrabattantall nummerminimumm taletid per måned
Telenor "Familie og Venner" lokaltakst10 kr20%alle+ 5 t 30 min
Telenor "Familie og Venner" fjerntakst (ut '98)10 kr40%10+ 1 t
Telenor "Familie og Venner" fjerntakst (fra '99)10 kr20%10+ 2 t
Telenor "Familie og Venner" mobil10 kr20%3+ 30 min
Tele2 "Nære og Kjære"15 kr15%15+ 5 t
Tidsangivelsene er omtrendtlige, og gjelder ved samtaler på kvelds- eller helgetakst.