Dette bildet uttrykker DinSides mening om Telenors nye VIP-tilbud
Dette bildet uttrykker DinSides mening om Telenors nye VIP-tilbudVis mer

Telenors VIP-tilbud, du tror det ikke når du ser det

Telenor sender i disse dager ut brev til alle privatkunder som ringer for mer enn 300 kroner per måned. Disse får nå tilbud om en ny rabattordning som heter "Familie og venner Total". Men dette VIP-tilbudet er i realiteten under alle lavmål.

Tenk deg en bedrift. En bedrift som ønsker å gi spesialtilbud til store og gode kunder. DU er en av disse. Hvordan reagerer du når VIP-tilbudet til deg er dårligere enn det du og alle andre har fra før?

Forvirret? Ikke hvis du leser om Telenors nye superrabattordning overfor gode kunder.

Supertilbud?

Telenors VIP-tilbud, du tror det ikke når du ser det

  1. Telenor Familie og Venner Total

I disse dager får Telenorkunder som ringer for mer enn 300 kroner per måned et brev med reklame for det nye rabattilbudet: "Familie og Venner Total". Vi sakser følgende tekst fra brevet:

  • "Du er en viktig kunde. derfor er vi ærlige og sier at vi ønsker at du blir hos oss - i lang tid fremover."
  • "...dette kunne vært bare ord. Men vi vil handle...."
  • "...derfor tilbyr vi deg Familie og Venner Total. I forhold til andre Familie og Venner avtaler som vi har tilbudt deg, er det stort sett bare navnet som er likt.(...) Den nye rabattordningen er uten forpliktelser og bindingstid - den er helt unik i markedet i dag."
  • "Det eneste du risikerer er at du helt sikkert vil spare penger"
Oii!, tenker sikkert mange når de leser dette. Endelig skal Telenor gi aktive kunder et skikkelig tilbud. Men gleden over å ha blitt overrasket forsvinner som dugg for solen for dem som gidder å sette seg ned å regne på tilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regn på det

Vi tok umiddelbart fatt i siste telefonregning til en av journalistene i DinSide. Vedkommende har ISDN Basis abonnement med Familie og Venner Internett, Familie og Venner Mobil og Familie og Venner Lokalsamtaler. Disse koster kroner 10 per abonnement per måned.

Rabatt i dag
 Ringekostnadrabattnetto ringekostnad
Internettringetid1.620,-401,-1.219
Samtaler innenlands123,6016,80106,80
Til Telenor Mobil405,-81,12323,88
Til Netcom448,8089,72358,08
Startavgift135,-27,-108,-
TOTALT2,597,-615,642.115,76
fratrekk for F&V abb. avgift -90,- 
TOTAL RABATT 525,65 
Eksempelet baserer seg på en kunde med følgende ringeforbruk per kvartal: Internettoppkobling med Familie og Venner rabatt mot 800-nummer 150 timer per kvartal. 13 timer samtaler innenlands med Familie og Venner rabatt hvorav tre timer har foregått på dagtid. Åtte timer samtaler til mobiltelefon med Familie og Venner Mobil, fire av timene til Netcom abonnenter, fire til Telenor Mobil. 360 samtaler totalt.

Telenors nye "supre" Familie og Venner Total
RingekostnadRabattnetto ringekostnad
2,597,-215,762.381,24
Samme ringeforbruk som i tabellen over
.

Taper

Som tabellene viser får DinSides journalist økt telefonregningen med 265,48 kroner hvis han takker ja til Telenors nye supertilbud til "gode" kunder. Det hjelper altså ikke at den nye totalrabatten ikke koster noe, når den faktisk gir så lave rabatter at du likevel taper på det.

Betegnende er uttalelsen Telenors konsulent på servicetelefonen 140 ga til DinSide:

- Ordlyden i reklamemateriellet kunne nok vært en annen...