<strong><b>NYHET:</strong> </B>Telenor Swap er teleoperatørens nyeste påfunn i jakten på norske kunder. Tanken er å gi deg ny telefon hvert år, noe du selvfølgelig også kan få om du kjøper og selger helt selv. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NYHET: Telenor Swap er teleoperatørens nyeste påfunn i jakten på norske kunder. Tanken er å gi deg ny telefon hvert år, noe du selvfølgelig også kan få om du kjøper og selger helt selv. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Telenor Swap vil at du skal bytte mobil hvert eneste år

Men Telenor vet å ta seg betalt for noe du kan gjøre helt selv.

Publisert
Sist oppdatert

- Basert på vår innsikt i nordmenns mobilvaner, er dette grepet etterlengtet, sier mobilsjef Bjørn Ivar Moen i Telenor i en pressemelding.

De lanserer nå Telenor Swap, hvor navnet spiller på at du kan bytte ut mobilen din hvert år som en del av mobilabonnementet.

Du har kanskje hørt om liknende konsepter i utlandet – for eksempel Apples iPhone Upgrade Program, for de som alltid vil ha den nyeste modellen.

Tanken er å gjøre mobiltelefonen din til en tjeneste du abonnerer på, så du alltid har det nyeste i lomma. Men Telenor gjør ikke dette uten å ta seg betalt.

LES OGSÅ: Komplett har nå blitt mobiloperatør, vi har sjekket prisene

Hva er Telenor Swap?

<strong><b>DYRERE:</strong> </B>Kjøper du mobilen med Swap-ordningen, må du også betale mer for den. Her ser du hvordan Samsung Galaxy S7 Edge koster 8.856 kroner totalt over to år, men 7.999 kroner om du betaler der og da. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DYRERE: Kjøper du mobilen med Swap-ordningen, må du også betale mer for den. Her ser du hvordan Samsung Galaxy S7 Edge koster 8.856 kroner totalt over to år, men 7.999 kroner om du betaler der og da. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Telenor Swap er noe du kan velge når du kjøper mobil eller inngår et abonnement:

  • Du velger mobilen og Telenor-abonnementet du ønsker, og inngår en nedbetaling på mobilen over to år.

  • Hver måned blir du trukket for både abonnementet og telefonen, på samme måte som vi er vant med når man kjøper disse samtidig og inngår bindingstid. En skjermforsikring med 500 kroner egenandel er «inkludert».
  • Etter ett år kan du «swappe». Du kan velge en ny mobil på samme avtale, uten at du trenger å betale ned det neste året for den gamle telefonen. Telenor hevder du dermed betaler halv pris for den, men de krever at du leverer den tilbake uten mer enn «normal slitasje», og Telenor selger den videre.
  • Det er ikke bindingstid abonnementet, men du slipper ikke unna Swap-avtalen uten å betale for deg.

Hvordan er prisene?

Telefonene som tilbys med Telenor Swap finnes på Telenors egen nettbutikk, hvor prisene deles utover 24 måneder.

Telenor hevder avbetalingen er rentefri, men de har langt høyere priser for mobilene når de kjøpes med Swap-avtale, så dette blir et definisjonsspørsmål. Se selv:

 Telenor med SwapTelenor utenbilligste nettbutikk
Samsung Galaxy S7 Edge8.856,-7.999,-7.034,- (PS.no)
Sony Xperia X5.976,-5.299,-5.299,- (Telenor.no)
Huawei Mate 86.936,-5.599,-5.290,- (Komplett.no)
Apple iPhone 6S 16 GB8.136,-7.399,-6.490,- (CDON.com)
LG G56.696,-5.899,-5.899,- (Telenor.no)
Microsoft Lumia 9505.496,-4.799,-3.699,- (Microsoft)


Så lønner det seg?

Det billigste her i livet er alltid er å betale alt med én gang, om du har råd til det. Selskaper tar seg betalt for avbetaling, også Telenor, som krever langt høyere priser når mobilene kjøpes med Swap, og får forsikring «inkludert».

Frister Telenor Swap deg? (Avsluttet)
Nei, jeg trenger ikke ny mobil hvert år(62%) 3795
Bare om prisene hadde vært bedre(26%) 1579
Ja, dette virker lurt!(12%) 756
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Du trenger altså ikke betale mer enn halve prisen om du vil bytte etter ett år. Men du må levere tilbake telefonen, når du kunne kjøpt den på vanlig måte og solgt den selv. Å få tilbake minst halve kjøpssummen ett år senere på Finn går som oftest fint, om mobilen er i god stand og av et populært merke.

Da slipper du også å betale Telenors høye Swap-priser, som ligger langt over deres egne vanlige mobilpriser og konkurrentene. Og ikke nok med det: Da kan du fritt velge hvilket mobilabonnement du ønsker, fra aktører som tilbyr rimeligere priser enn Telenor.

Vil du bytte mobil hvert år billigst mulig, kommer du altså trolig bedre ut av det om du gjør jobben selv, og velger rimeligere abonnementer. Det Telenor tilbyr er ikke en billigere løsning – bare en enklere.

LES OGSÅ:
Redd for høye regninger i utlandet? Her er tabbene nordmenn gjør
Telenor lanserer 4G-tale, men vi hører ikke forskjell
Er det noen vits i å betale ekstra for høye datahastigheter? Telenor vs. Hello i test

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer