Telenor svarer

Det tok ikke lang tid før Telenor reagerte på NetComs varsling om prisendring. Den tidligere monopolisten lover nå priskutt fra februar.

I mandagens artikkel kunne du lese om NetComs prisendringer som skal tre i kraft etter nyttår. I artikkelen har vi også sett hva prisendringen vil bety for deg med utgangspunkt i en 20 minutters samtale.

Telenor vil imidlertid ikke la NetCom få all oppmerksheten, og sendte i dag ut en pressemelding om at også de vil endre sin prisstruktur.

Som Telenorkunde må du imidlertid vente helt til februar for å nyte godt av endringene.

Endringene for Telenors mobilkunder

Fra 1. februar 2000 skal Telenor Mobil kutte samtaleprisene for sine GSM-kunder. Det vil bli innført sekund-taksering og startpris.

Den kanskje viktigste gladnyheten er imidlertid at det skal bli billigere å sende tekstmeldinger. Men pussig nok vil ikke denne prisreduksjonen gjelde for den gruppen som sender flest tekstmeldinger.

Sekundtaksering

Overgangen til sekundtaksering vil gjøre at du kun vil betale for det nøyaktige antall sekunder som samtalen varer. Ikke som hittil hvor samtalene har blitt priset i 15-sekunders tellerskritt.

Men Telenor vil både gi og ta, de innfører nemlig en startpris på 45 øre for alle samtaler. Begrunnelsen er at de vil ha dekket oppkoblingskostnadene per samtale.

Billigere tekstmeldinger

Prisen for å sende tekstmeldinger (SMS) skal settes ned fra kr 1,50 til kr 1,00. Den store ulempen er at prisreduksjonen kun vil gjelde de kundene som har fast abonnement.

Har du kontantkort vil du altså ikke nyte godt av prisreduksjonen, og det er en dårlig nyhet for Telenor Mobils unge kunder. Her er det altså store rom for Telenors konkurrenter til å kapre prisbevisste kontantkortkunder.

Det skal også bli billigere for Telenor Mobils kunder å sende tekstmeldinger fra Telenors Internettsider. Der senkes prisen fra 1,50 til 1 krone allerede fra 1. desember i år. Og fra 1.februar vil det kun koste 75 øre.

Ikke for deg med NMT-telefon

Endringen i prisstruktur og samtalepriser omfatter kun GSM-nettene. Sverger du fortsatt til en NMT-telefon vil dagens priser opprettholdes.