Telenor sliter med fast forvalg

Telenor greier foreløpig ikke å legge inn alle kunder som ønsker fast forvalg hos andre leverandører.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Telia og Tele2 har tidligere markedsført overfor sine kunder at de nå kan ringe med fast forvalg. Men så ble det ikke så enkelt likevel. Selskapene er avhengige av at Telenor programmerer om hver enkelt kunde som vil bytte. Dette har ikke Telenor klart å gjennomføre innen den fristen som har blitt forespeilet. Derfor er enda ingen av Telia og Tele2s kunder i Oslo og Akershus omprogrammert selv om de ble lovet å slippe fast forvalg fra omkring 10. mai.

Telia sender brev

Telia hevder å ha levert over en kundemasse på 11.000 i Oslo og Akershus som ønsker seg Telia som fast forvalg.

- Av disse er fortsatt ikke en eneste lagt inn to dager etter planlagt startdato, forteller informasjonsdirektør Hanne Dirdal til DinSide.

Mens Telia i Sverige i en lignende prosess omprogrammerer omkring 10.000 nummer per dag, har Telenor sagt til Telia Norge at de kun kan ta 4.000 nummer per dag. Men enda er ingen overført.

Dirdal påpeker at det i mellomtiden er viktig at du som ønsker å benytte Telia Norge, fortsetter å bruke forvalgsnummer 1516. Så snart du er lagt inn på riktig nummer hos Telenor, vil Telia sende deg brev om det. Da først kan du ringe med Telia uten forvalgsnummeret.

Tele2 gir deg forvalgsfritt

Også Tele2s første kunder skulle fått automatisk 1502 fra 10. mai. Men heller ikke her har Telenor greid å levere to dager etter. For at kundene likevel skal kunne ringe uten prefiks, gir Tele2 de som ønsker det en smartboks som slår nummeret for deg. Det er en boks som stikkes i telefonkontakten, og som sørger for å slå forvalgsnummeret foran hvert nummer du ringer.

- Vi ønsker at våre kunder skal få det produktet vi har lovet dem, og det skal ikke koste forbrukerne noe at vår leverandør (Telenor red.anm.) ikke har levert slik som vi har blitt lovet, fremhever markedsdirektør Haakon Klæbo i Tele2.

Tele2 har gått til anskaffelse av flere tusen slike smartbokser som ligger klare til å bli sendt gratis ut til kundene på forespørsel. Dette betyr at alle som ønsker å ha Tele2 som fast forvalg, nå kan ta kontakt med selskapets kundeservice for å få en slik smartboks. Dette gjelder uansett hvor i landet du bor.