Telenor får konkurranse på 180

Myndighetene gir nå andre teleselskaper lov til å etablere nummeropplysning. Enkelte av konkurrentene takker ja.

Telenor mener de leverer en konkurransedyktig tjeneste. Selskapet har ingen innvendinger mot at konkurrentene tar opp konkurransen på nummeropplysning.

Tviler på konkurrentene

- Vår tjeneste er kjapp og supereffektiv, og den er tilgjengelig døgnet rundt. Dette er kostbart. Vi tror ikke at det finnes noen billig og enkel måte å drive en tilsvarende tjeneste på. Det kan være en tøff jobb, og det vil konkurrentene få merke, mener Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor.

- Vil ikke konkurransen gjøre at Telenor må senke prisene?

- Normalt vil konkurranse gjøre at prisene synker, men jeg er ikke så sikker i dette tilfellet. Egentlig vil jeg ikke si så mye om dette, sier Melgaard.

Tele2 tar opp kampen

Tele 2 tar utfordringen, og sier at de vil gå inn i dette markedet i løpet av høsten.

- Vi arbeider allerede med saken, og vil være klare når numrene blir tildelt i oktober. I løpet av høsten vil hele vår nummeropplysningstjeneste være fullt operativ, forteller Ove Narvesen, informasjonssjef i Tele2.

Selskapet vil imidlertid ikke gå ut med hvilken profil tjenesten vil ha. Av strategiske hensyn holder de foreløpig tjenestens priser og funksjoner for seg selv.

Tja fra Enitel

I Enitel har få hørt om saken, men informasjonsdirektør Hanne Dirdal har følgende kommentar:

- Vi er glade for at monopolsituasjonen blir oppløst. Umiddelbart høres det sannsynlig ut at vi vil være med på å etablere en slik tjeneste, men i øyeblikket kan vi ikke si noe sikkert, forteller Dirdal, som ikke er i tvil om at konkurranse vil komme forbrukerne til gode.

Nei fra Netcom

I mobilselskapet Netcom sier de et klart og tydelig NEI til å etablere en nummeropplysningstjeneste.

- For oss er det ikke viktig strategisk å ta opp konkurransen med de andre aktørene på akkurat dette. Vi velger derfor å la være. Dette er et lite marked, og alle teleselskapene kan ikke etablere en slik tjeneste, sier Per Eikrem, ny informasjonsdirektør i NetCom.