Telenor er best på surfepriser!

Telenor Fastpris er et misvisende navn på selskapets nye rabattprogram for internettsurfing. Men for noen utbredte bruksmønstere gir programmet den billigste surfingen.

Det er lenge siden Telenor har vært i nærheten av å levere den billigste internettsurfingen. Men i sommer har noe skjedd. Både programmene Telenor Online Trafikk og Telenor Online 150 har for noen brukere kunnet gi bortimot den billigste surfingen. Nå lanserer selskapet også Telenor Fastpris, som koblet mot Telenor Frisurf vil gi de billigste tellerskrittene for store grupper brukere.

Misvisende reklame

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

I god Telenor-tradisjon er reklamen for det nye tilbudet både ullen og misvisende. Den kritiske kunde som forsøker å få rede på hva tilbudet egentlig består i, føler at Telenor er ute med revestreker igjen (som da de nylig lovte at de ALLTID skulle være billigst fra fasttelefon til utlandet). For eksempel sier Telenor i sin reklame at man kan være oppkoblet 45 timer i måneden for 200 kroner. Men det forutsetter at all surfing finner sted på kveldstid eller i helgene, og at man er oppkoblet én time hver gang.

Telenor har opplyst at Telenor Fastpris løper til samme pris både dag og kveld. Men på produktarket står det at tilbudet gir 50% rabatt på de ordinære prisene til Telenor Frisurf og Telenor Basis og Pluss. Her er det forskjellige priser dag og kveld, siden andre rabattprogrammer, slik som Døgnsurf, ikke kan brukes sammen med Telenor Fastpris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor har ikke vært i stand til å svare på hvilken takst startavgiften avregnes til. Vi har i Surfekalkulatoren forutsatt at også startavgiften avregnes med 50% rabatt.

Dette gjør Telenor til billigste tilbyder for den store mengden mennesker som surfer en time eller to hver dag. Ikke engang UPC (Janco) er billigere for denne gruppen.

Alt må brukes opp hver måned

Telenor Fastpris består i at du betaler 200 kroner på forskudd hver måned. For dette beløpet kan du surfe til halv pris inntil de 200 kronene er oppbrukt. Vilkåret er at du bruker et betalt Telenor Online-abonnement eller Telenor Frisurf. Du kan ikke benytte noen av de andre rabattprogrammene til Telenor sammen med Telenor Fastpris.

Surfer du for mer enn dine tilmålte 200 kroner i løpet av en måned, løper de vanlige tellerskrittprisene på den overskytende tiden. Når måneden er gått, starter det hele på nytt. Du kan ikke overføre ubrukt tid fra en måned til en annen.

Telenor Fastpris er altså ikke noe fastprisabonnement. Det er en relativt trang kvote du kan benytte for månedsprisen, og det er ingen sperre mot overforbruk. Telenor Fastpris er en vanlig kvantumsrabatt. Likevel plasserer Telenor seg nå på prisbunnen for store grupper surfere. Det er en stor nyhet. Ikke minst vil det kunne utløse nye runder med prissenkninger fra konkurrentene.

Ta meg til Surfekalkulatoren