<strong>FALSK FAKTURA:</strong> En svært troverdig faktura som IKKE er fra Telenor, havner i disse dager i nordmenns e-postkasser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK FAKTURA: En svært troverdig faktura som IKKE er fra Telenor, havner i disse dager i nordmenns e-postkasser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

«Faktura» fra Telenor

Telenor advarer mot falsk e-postfaktura

Se opp for denne svindel-fakturaen. 

Svindlere forsøker å lure bedrifter og privatpersoner med fakturaer som tilsynelatende er fra Telenor. Nå advarer selskapet folk mot å åpne e-postene.

"Advarsel! Denne er ikke fra Telenor, men fra svindlere som vil ha info eller installere skadevare. Slett den eller rapporter som spam", skriver telegiganten i en Twitter-melding der et eksempel på en av de falske e-postene er vedlagt.

De falske fakturaene er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er [email protected], men flere steder i e-postene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

- I 2016 så vi en økt profesjonalisering av organisert datakriminalitet, og salget av avansert skadevare på et grått/sort marked er blitt til milliardbutikk, sa sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen i Telenor til NTB i januar.

Dinside omtaler jevnlig forskjellige typer svindel, og noe som har kjennetegnet e-postsvindelen den siste tiden, er at e-postene ser stadig proffere ut. Dessuten er de skrevet på langt bedre norsk, enn det som kjennetegnet disse e-postene tidligere - noe som også kjenntegner den omtalte e-posten fra «Telenor». (©NTB)

LES OGSÅ:

Nei, denne mailen er ikke fra Netflix
Ikea utsatt for svindelkampanjer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer