«Faktura» fra Telenor

Telenor advarer mot falsk e-postfaktura

Se opp for denne svindel-fakturaen. 

FALSK FAKTURA: En svært troverdig faktura som IKKE er fra Telenor, havner i disse dager i nordmenns e-postkasser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK FAKTURA: En svært troverdig faktura som IKKE er fra Telenor, havner i disse dager i nordmenns e-postkasser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindlere forsøker å lure bedrifter og privatpersoner med fakturaer som tilsynelatende er fra Telenor. Nå advarer selskapet folk mot å åpne e-postene.

"Advarsel! Denne er ikke fra Telenor, men fra svindlere som vil ha info eller installere skadevare. Slett den eller rapporter som spam", skriver telegiganten i en Twitter-melding der et eksempel på en av de falske e-postene er vedlagt.

De falske fakturaene er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i e-postene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

- I 2016 så vi en økt profesjonalisering av organisert datakriminalitet, og salget av avansert skadevare på et grått/sort marked er blitt til milliardbutikk, sa sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen i Telenor til NTB i januar.

Dinside omtaler jevnlig forskjellige typer svindel, og noe som har kjennetegnet e-postsvindelen den siste tiden, er at e-postene ser stadig proffere ut. Dessuten er de skrevet på langt bedre norsk, enn det som kjennetegnet disse e-postene tidligere - noe som også kjenntegner den omtalte e-posten fra «Telenor». (©NTB)

LES OGSÅ:

Nei, denne mailen er ikke fra Netflix
Ikea utsatt for svindelkampanjer