Telefonkatalogen - rett i søpla

Hele syv av ti telefonkataloger kastes rett i søpla, hevder Naturvernforbundet.

Publisert
Sist oppdatert

Naturvernforbundet har etter høstens distribusjon av Telefonkatalogen og Gule Sider i Bergen foretatt en undersøkelse av hva som skjer med katalogene etter at de blir levert ut.

Rundt 2.000 boenheter ble sjekket, og konklusjonen er at flesteparten går rett i søpla, skriver Naturvernforbundet i en pressemelding.

Spam av verste sort

Udatert ordning

<strong>Rett i søpla! <i>Foto:</strong> Naturvernforbundet.</i>
Rett i søpla! Foto: Naturvernforbundet. Vis mer

I gjennomsnitt blir syv av ti kataloger aldri tatt inn, men blir liggende i lang tid utenfor dørene til folk. Det er også mye som tyder på at en stor del av katalogene som blir tatt inn aldri blir åpnet.
Dette viser tydelig at dagens fulldistribusjonsløsning er utdatert og at tiden er overmoden en ordning som lar folk bestille de katalogene de faktisk trenger og ønsker, mener forbundet.

- Den gammeldagse massedistribusjonen av telefonkatalogene betyr tusenvis av tonn med unødig søppel. Skal folk benytte seg av reservasjonsordningen, må det opplyses om hvordan dette gjøres. Fordi Telenor og Eniro har trenert saken og ikke vært villig til å legge reservasjonslinkene lett synlig på gulesider.no, må en så å si være synsk for å finne frem til nettsidene der en reserverer seg, sier saksbehandler i Naturvernforbundet, Sverre Stakkestad.

Er du et miljøsvin?

Reservasjon mulig

I år blir det sendt ut 6.759.600 kataloger som til sammen veier 9,2 millioner kilo.

Naturvernforbundet har satt i gang en kampanje for å få folk til å reservere seg mot telefonkatalogene de ikke trenger på www.naturvern.no/katalogstopp. Her finnes det lenker til både Gule sider/den vanlige og Ditt Distrikt.

- Vi oppfordrer folk til å reservere seg i mot katalogene, slik at de er med å sparer miljøet. Alle disse katalogene utgjør et vanvittig resurssløseri, avslutter Stakkestad.

Les reklamene på nett

Kilde: Naturvernforbundet.no.

Er du enig? Er dette resurssløseri, eller liker du å få papirversjoner av telefonkataloger? Si din mening i debatten under!

Flere miljøsaker fra DinSide:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer