<b>En måned lenger:</b> De mindre mobilselskapene følger hverandre tett i kampen om mobilkundene. Foto: Tele2/Chess
En måned lenger: De mindre mobilselskapene følger hverandre tett i kampen om mobilkundene. Foto: Tele2/ChessVis mer

Tele2 starter ny priskrig

Mobilselskapene underbyr hverandre for å kapre deg som kunde, og trenden fortsetter etter jul.

Det var i oktober i år at norske mobilkunder for alvor fikk merke mobilkonkurransen i form av lavere priser. Til slutt var selskapene nede i 89 kroner for all mobilbruk frem til jul.

>>>Les mer om denne priskrigen

– Det var ingen lønnsomhet i tilbudet vi hadde før jul, men det var vi også klar over, og et bevisst valg vi gjorde for å markere oss i mobilmarkedet, sier Christian Sæterhaug i Tele2 til DinSide.

Nå ser trenden ut til å fortsette blant de mindre mobilselskapene. Ikke før Tele2 har lansert Super Cheap, 199 kroner per måned for all mobilbruk frem til påske, så svarer Chess med det samme tilbudet, men frem til mai.

Er du en bevisst forbruker, er det ikke lenger noen grunn til at du skal betale mer for mobilbruk enn 199 kroner per måned.

Se også: – Sportsutstyr vil bli billigere

Markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 vil lage mer liv før jul. Foto: Tele2
Markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 vil lage mer liv før jul. Foto: Tele2 Vis mer


– Noen tror det ikke

– Det forrige tilbudet vårt slo godt an, så vi ønsket å kline til før jul også, sier Sæterhaug.

Han vedgår at det nå koster litt mer enn før jul, men mener at tilbudet er vel så godt fordi det går over en lengre periode, og fordi det kommer med en subsidiert mobiltelefon, Nokia 2720, til 1 kroner til de 3.000 første kundene. Da må du riktignok binde deg for 12 måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi opplever faktisk at noen ikke tror noe på at det er så billig som det er. De tror det er en hake ved det, sier Sæterhaug, som innrømmer at dagens tilbud heller ikke er noen lønnsom affære - for mobilselskapet, vel og merke.

Hva er haken?

DinSide har lett med lys og lykte etter det som kan være ulemper ved å slå til på priskrig-tilbudene.

Både Tele2 og Chess bruker NetComs mobilnett, dersom du synes dette er en ulempe, og du må følge med når perioden er slutt for å se om du ønsker det abonnementet du da vil bli ført over på, eller om du vil velge et annet abonnement eller mobilselskap.

Men disse fastpristilbudene har ingen bindingstid, med mindre du slår til på tilbudet om mobil til 1 krone, så du står derfor fritt til å bytte til noe helt annet når perioden er over.

Det abonnementet du blir ført over på, er heller ikke avskrekkende dyrt. Hos Tele2 vil du bli overført til Tele2 Fastpris 199 som inkluderer 500 ringeminutter, 500 SMS, 500 datatrafikk og 10 MMS. Akkurat det samme gjelder hos Chess.

- Slik har mobilmarkedet blitt.Jarle Alvær i Chess sier de vil følge Tele2. Foto: Chess
- Slik har mobilmarkedet blitt.Jarle Alvær i Chess sier de vil følge Tele2. Foto: Chess Vis mer


– Trodde det skulle bli en rolig desember

Jarle Alvær, markedsdirektør i mobilselskapet Chess, sier til DinSide at de må være med og derfor ikke er er sene om å svare på tilbud fra konkurrentene.

Og med Chess Sjakk Matt får du fri bruk helt til mai for 199 per måned.

– Vi fant ut at vi jo kan vente til etter påske, ler Alvær.

– Vi trodde dette skulle bli en rolig desember, men vi følger Tele2, det gjør vi. Det er viktig for oss, og det er viktig for kundene våre. De skal vite at vi har det beste tilbudet i markedet.

Betaler du for mye? Prøv vår MOBILKALKULATOR og få svaret!