Teknikk, sport og eventyr

Årets herreklokker skal som vanlig være store og spekket med tekniske finesser, og i tillegg er mange armbåndsur assosiert med sportslige arrangementer. Vi har sjekket ut herreklokker for ekte mannfolk.


Det skader ikke maskuliniteten å ha samme klokke som toppidrettsutøvere. Eller en som er designet av, og har vært på en pol med, en slektning av Roald Amundsen... For de litt mer sofistikerte passer det kanskje bedre å dele armbåndsur med James Bond - og mannen som for tiden innehar tittelrollen i de populære spionfilmene?

Teknisk, sporty og eventyrlig: Sjekk den kule bildespesialen her.

Amundsen Oslo på Nordpolen, 2004.
Amundsen Oslo på Nordpolen, 2004. Vis mer


Linjeklokker

Vi er stolte over å presentere to norske klokker denne gang - og ikke nok med det - verdens første norske klokker. Industridesigner og gründer Jørgen Amundsen har designet to versjoner av sin The Polar Timepiece: North Pole og South Pole.

Som sin berømte slektning er Amundsen full av eventyrlyst, og fraktet alle North Pole edition urene til Nordpolen. Senere i år går turen til Sydpolen med South Pole edition klokkene, og de heldige eierene vil kunne skilte med å kunne bære temmelig unike armbåndsur.

Amundsen Oslo planlegger to nye klokkeserier, og disse vil nok også være tilknyttet eventyrlige reiser: Yachting Timepieces og Aviation Timepieces.

 • Her kan du lese mer om sommerens klokketrender.
 • BILDESPESIAL for han: Teknisk, sporty og eventyrlig.
 • BILDESPESIAL for henne: Stort, strass og som et smykke.
 • Swatch har designet flere klokker i forbindelse med sommerens OL i Athen - her er USA klokken.
  Swatch har designet flere klokker i forbindelse med sommerens OL i Athen - her er USA klokken. Vis mer


  Teknisk

  I følge urmakere vi har vært i kontakt med gjelder denne regelen for menn på klokkejakt: Jo mer avansert teknikk, jo kulere er klokken. Ekstra fascincert blir ekte mannfolk hvisstnok også om man kan se inn i urverket, der tannhjul i miniatyr, sakte men sikkert går rundt.

  Sporty

  Etterhvert har de fleste klokkemerker tilknytning til en eller annen sport - eller et eller flere sportsarrangementer. For ikke å snakke om merkevareambassadørene. Men mens én ting er å få æren av å være official timekeeper - lager flere og flere klokkemerker egne sports editions, gjerne i forbindelse med et eller annet arrangement.

  I denne ukens bildespesial kan du blant annet se Swatchs OL-klokker og TechnoMarines Gumball-ur.