Tegn i tiden

Det glimret i både gull og edle stener da urmakerkjeden Protid viste frem en rekke av vårens og sommerens nyheter i Oslo denne uken.


Bling-Bling

Selv om bling-bling ettersigende er fryktelig ut, var det ikke langt mellom hverken gull, diamanter og andre edle stener. Mest fritt for bling var Swatch-klokkene, men også her fant vi en strassdekorert spesialutgave.

Funksjonelle smykker

Spesielt til henne var det mye klokker som til forveksling lignet på smykker. En rekke av klokkene var på grensen til å være mer smykke enn klokke. Som SEIKOs representant så treffende uttalte: - Før designet SEIKO urverket først, og laget et klokkehus som passet rundt. Nå designer vi klokken først, og lager et urverk som passer til.

Er det en klokke eller er det et smykke? ck Ray er begge deler.
Er det en klokke eller er det et smykke? ck Ray er begge deler. Vis mer


Smykkekolleksjoner

I tillegg til at en rekke armbåndsur for damer blir mer og mer som smykker, lanserer flere av de tradisjonelle klokkeprodusentene nå egne smykke- og accessoirkolleksjoner. Men mens smykkeklokkene stort sett er for henne, lages smykkene eller accessoirene til både han og henne. Smykker fant vi blant annet hos cK, Guess og Mont Blanc. Også Omega har laget en smykkekolleksjon, men denne er dessverre ikke tilgjengelig i Norge ennå.

Tidløst

Selv om det er de færreste av oss som kjøper klokker med prislapper som kan forveksles med studioleligheter i hovedstaden, er det likevel latterlig enkelt å betale både fem- og sekssifrede summer for et årmbåndsur. Ikke rart, kanskje, at en rekke av modellene fremdeles er klassiske i formen. Særlig herreurene er tidløse - her ligger nyhetene mest i funksjoner.

Noen merker har også satset på klassisk form, men i nye farger: For eksempel Omegas Planet Ocean, som har byttet ut den marine fargeskalaen med svart og knall oransje.

Breitlings Emergency-klokke kan sende ut nødsignaler.
Breitlings Emergency-klokke kan sende ut nødsignaler. Vis mer


High-Tech

Det som er inni klokken er også viktig. Funksjoner som skal sikre at klokken er nøyaktig, klokker som henter tiden fra stasjoner på kontinentet, klokker som kan sende ut varselsignal, skulle en ulykke være ute - klokker som kan dykke til 50 meter, 500 meter... og snart kommer Internettklokken.

Mens vi venter kameramobilinternettklokken, kan vi jo ta en titt på det som er på markedet - og vi har samlet et utvalg klokker, fra 400 kroner til 100.000 euro i bildespesialen.

Trykk her for å komme til bildespesialen

Mer om ur på DinSide

  • Dyr og deilig tid
  • Fjollex-kopier et klikk unna
  • Bling-bling (tikk)takk!