Foto: Per Ervland/Aller Internett
Foto: Per Ervland/Aller Internett Vis mer

Tannkrem for enhver smak

Tannkrem mot dårlig ånde, for frisk pust, som bleker tennene eller hva med 2-in-1? Slik velger du riktig tannkrem:

Publisert
Sist oppdatert

Er du usikker på hvilken tannkrem du skal bruke etter å ha sett flere titalls ulike reklamer på TV-en de siste årene? Da er du i så fall nok ikke den eneste. Ved et rask søk fant Mozon hele 25 forskjellig type tannkremer du og jeg kan velge mellom. Her er oversikten over hvilken som gjør hva, og ekspertenes anbefalinger:

Colgate Karies Kontrol er en tannkrem tilpasset hele familien. Den er også blitt tilført kalsium for å styrke tennene. Slipemiddelet i tannkremen er skånsom og tannkremen har en mild og frisk mint smak.

Colgate Total har en patentert formel, som aktivt motvirker tann- og tannkjøttproblemer. Den hjelper blant annet med å forebygge karies, tannstein og plakkdannelse, samt holder tennene hvite og bekjemper dårlig ånde. Den bekjemper bakterier i opp til 12 timer.

Les også: Triklosan under lupen

Colgate Sensation Whitening er en dobbeltvirkende tannkrem, som fjerner misfarginger fra kaffe, te, rødvin, tobakk og forebygger samtidig dannelsen av nye misfarginger. Tannkremen gjenskaper tennenes naturlige hvithet, og bekjemper tannsten, hull i tennene og bakteriebelegg.

Colgate har også Colgate 2 in 1, som er en tannkrem og munnskyll i ett, og Colgate Time Control som motvirker at tannkjøttet trekker seg tilbake. Colgate Sensitive tannkrem gir umiddelbar lindring fra tannsmerter.

Les også: Ønsker mer fluor

Aquafresh Extreme Clean har et mikroaktive skum trenger inn på de stedene hvor det normalt er vanskelig å komme til, selv i porene på tungen, og bekjemper bakterier. Extreme Clean kommer også i Extreme Clean Whitening, med en hvitgjøringsformel som gjør tennene hvitere.

Aquafresh Natural Whitening gir deg hvitere tenner, som holder seg hvite. Formelen inneholder hvitgjørende mikropartikler, og bryter opp strukturen til misfarging og fjerner den skånsomt. Natural Whitening kommer også i Ice Whitening, som gir hvitere tenner samt en frisk pust.

Aquafresh har ytterligere tannkremer som Aquafresh Complete Care + Whitening, som gir komplett munnpleie og hvite tenner. I tillegg gir Aquafresh Triple Protection Fresh Mint sunt tannkjøtt, sterke tenner og frisk pust.

Zendium Classic inneholder både fluor, enzymer og melkeproteinet colostrum. Fluor beskytter mot karies, mens enzymer og colostrum styrker munnens eget forsvar mot bakterier, belegg og syreangrep.

Zendium Cool Mint inneholder sink, en ingrediens som kjemisk binder sammen svovelholdige stoffer som kan gi dårlig ånde. Tannkremen gir også fluor som styrker tennenes emalje.

Zendium Sensitive er en ekstra mild tannkrem som er utviklet spesielt til å gi en blottlagt tannhals ekstra beskyttelse mot karies og slipeskader.

Zendium Første Tann er tannkremen til barn mellom 0 og 5 år, og er derfor egnet til melketenner. Smaken er mild og fruktaktig. Zendium Junior er til litt større barn, som beskytter mot de blivende tenner, og inneholder mer fluor enn Zendium Første Tann.

Les også: Puss melketennene!

Zendium har flere tannkremer som Zendium Fresh + White for hvitere tenner og frisk munn, Zendium Mild Anti-tannsten, som reduserer oppbyggingen av tannsten og Zendium Mild Whitener, som gir rene tenner på en mild og naturlig måte.

Solidox Hvite Tenner inneholder perlitt. Perlitt brukes i profesjonell hvithetsbehandling for skånsomt å fjerne flekker og misfarging. Tannkremen kommer med en egen fargenyansetester på baksiden av tuben. Med denne kan du selv sjekke effekten ved å sammenligne dine tenners fargenyanse før og etter bruk.

Solidox Uten Fluor er den eneste tannkremen uten fluor. Norske helsemyndigheter anbefaler imidlertid bruk av fluortannkrem. Solidox Uten Fluor er for de som av ulike årsaker ikke ønsker å bruke fluortannkrem.

Solidox Frisk Pust inneholder aktiv sink som reagerer med svovelholdige stoffer som ofte kan gi dårlig ånde.

Les også: Kvitt deg med dårlig ånde

Solidox har også Solidox Aktiv Gel, en blå gel-basert formulering som løser seg opp i munnen ved bruk, samt Solidox Totalbeskyttelse, Solidox Fluor og Solidox Barnetannkrem.

Så hva skal man velge? Les rådene fra Den norske tannlegeforeningen her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer