Tank på tirsdager

Det er ikke til å tro - men det er faktisk penger å spare på å fylle bensin på tirsdager. Mandagene er dyrest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I gjennomsnitt vil du kunne spare 18 øre per liter bensin dersom du alltid kjøper bensin på tirsdager - og holder deg unna stasjonene på mandagene.

image: Tank på tirsdager

HER KAN DU SE ALLE UKENS BENSINPRISER

Tretti tusen priser

DinSides flittige bensinrapportører sørger for at bensinprislisten til enhver tid er oppdatert. Ofte har vi rundt 100 bensinpriser på listen hver dag. I løpet av hele siste år ble det totalt rapportert 32.324 priser.

En statistikkkjøring av disse prisene viser en helt klar tendens: Bensinprisene er lavest på tirsdager, øker i løpet av uken og er på topp mandager.

Lure bileiere bør derfor tanke på tirsdager, og holde seg langt unna bensinpumpene mandager.

Lurer de deg?

Dette kan vel ikke være tilfeldig? Kjøper vi mer bensin rett før, i løpet av og rett etter helgen? Er det derfor at bensinstasjonene ser sitt snitt til å tjene litt ekstra når omsetningen er høy?

- Det er ikke lett å gi en fornuftig kommentar til hvorfor prisene varierer i løpet av uken. De fleste stasjonene er selvstendige næringsdrivende, og vi opererer bare med maksimalprissatser. Prisforskjellene er derfor et resultat av lokale priskriger, og vi styrer ikke dette, sier pressetalsmann i Statoil, Per Vangen.

Vangen mener like gjerne at de høye prisene kan fremkomme som et resultat av at priskrigene er mindre disse dagene.

- De dagene hvor etterspørselen er størst, kan man forestille seg at priskrigene vil intensiveres. Når etterspørselen går ned andre dager, vil det ikke være like stort press på stasjonene for å tilby de billigste prisene, sier han.

Likevel viser omsetningsstatistikken fra Statoil noe nær det motsatte. Ifølge Per Vangen har stasjonene nemlig høyest bensinomsetning på fredager, lavest i helgen og deretter jevn stigning ut uken.

Ifølge vår prisstatistikk er fredag er den tredje dyrest dagen i uken. I gjennomsnitt er den 11 øre dyrere enn billigdagen tirsdag.

Justerer prisene

- Det kan virke som om at noen av selskapene justerer prisene ned rundt tirsdag/onsdag. Vi har blant annet lagt merke til at dette gjelder Esso-stasjonene, sier avdelingssjef Stig Harald Nielsen i Hydro Texaco.

Han poengterer at dette ikke gjelder Hydro Texaco, men at selskapet likevel blir nødt til å justere prisene etter konkurrentene.

Kan det tenkes at prisene økes når omsetningen øker mot slutten av uken?

- Ja, det kan godt være, sier Nielsen.

Diffust

- Jeg kan bekrefte at vi ofte justerer prisene i løpet av uken, men jeg kan ikke bekrefte at det skjer på presis det tidspunktet du nevner, sier informasjonssjef i Esso Norge, Erik Bagle.

Han vil heller ikke vedgå at prisjusteringene henger sammen med muligheten for økt omsetning.

ØNSKER DU Å BLI BENSIN- ELLER DIESELRAPPORTØR? LES MER HER