Det er tilfeldig hvilke tall som blir trukket ut i Ving Lotto hver Onsdag, men det er ikke tilfeldig hvilke tall folk liker å satse på. Foto: Per Ervland
Det er tilfeldig hvilke tall som blir trukket ut i Ving Lotto hver Onsdag, men det er ikke tilfeldig hvilke tall folk liker å satse på. Foto: Per ErvlandVis mer

Tallene som ikke gjør deg til millionær

Har du lyst til å kapre gigantpremien i Viking Lotto i kveld, må du unngå enkelte tall.

Etthundreogtjuefem millioner kroner. Det er førstepremien i Viking Lotto i kveld.

Over flere måneder har potten vokst og vokst, og med tanke på at potten statistisk sett blir trukket ut hver tiende uke, begynner tiden å bli moden for å dele ut den gigantiske summen.

Hvilke seks tall som blir trukket ut i Viking Lotto, er helt tilfeldig. Likevel er det ikke likegyldig hvilke tall du krysser av på kupongen din. Enkelte rekker er nemlig så populære blant lottospillerne, at toppgevinsten bare blir småpenger sammenliknet med 125 millioner kroner.

Må dele med 897 andre nordmenn

Spiller du tallrekken 1,2,3,4,5 og 6 i kveld, er du ikke alene. Forrige uke var det nesten 900 nordmenn som spilte nettopp denne rekken.


Dersom tallrekken skulle gå inn, og toppgevinsten trukket ut, må du altså delte premien med 896 andre nordmenn. Det betyr en førstepremie på om lag 140.000 kroner. Joda, det er fortsatt mye penger, men milevis fra toppgevinsten på 120.000.000 kroner.

Nesten like populær er tallrekken 2, 10, 18, 26, 34 og 42. Det kan høres ut som en merkelig kombinasjon, men krysser du av tallene på en lottokupong, skjønner du logikken. Annet hvert tall på en loddrett linje fra tallet to er krysset av.

Syvgangeren er også populær. Forrige var det nær 700 nordmenn som spilte rekken 7, 14, 21, 28, 35 og 42.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er kun de mest populære Viking Lotto-tallene i Norge. Flere andre land deltar i det samme lotteriet, noe som kan føre til at du må dele toppgevinsten med flere.

Spiller du noen av disse rekkene i kveld, blir du garantert ikke millionær. Selv ikke om superpremien på 125 millioner kroner skulle gå i kveld. Foto: Per Ervland
Spiller du noen av disse rekkene i kveld, blir du garantert ikke millionær. Selv ikke om superpremien på 125 millioner kroner skulle gå i kveld. Foto: Per Ervland Vis mer


Samarbeid mellom flere land

I Danmark er den mest populære Viking Lotto-rekken 1 , 8, 15, 22, 29 og 36.

Går disse tallene inn (og ett av dem er et lykketall), er det 1.600 dansker som er med på å dele premien.

Forutsetter vi en førstepremie på 125 millioner norske kroner, gir det en toppgevinst på i underkant av 80.000 kroner. Da har vi ikke tatt med andre land, der spillerne kan ha spilt samme rekke.

Viking Lotto er nemlig et samarbeid mellom flere land i og rundt Norden. Ikke alle landene er med på lykkepott-samarbeidet, og det er nordmenn som står for den største andelen av omsetningen.

Spilte kors - vant under en million

Siden det er helt tilfeldig hvilke tall som blir valgt, skal du ikke se bort fra at det er noen av de populære rekkene som blir trukket ut.

Tidligere i høst vant hele 21 spillere toppgevinsten i lørdagslotto. Årsaken er nok at tallene plasserer seg i et mønster på kupongen, nærmere bestemt i et kors.

De syv rette tallene ga dermed en toppgevinst på 772.895 kroner, noe som er svært beskjedent sammenliknet med vanlige toppgevinster.

De som vant, kan være glad for at det ikke var flere som hadde det samme mønsteret. Et slikt kors-mønster kan man danne flere steder på kupongen - med helt andre tall - og det er nok årsaken til at det ikke ble enda flere vinnere, melder Norsk Tipping.

Lottofeber

De gigantiske premiene som Norsk Tipping har loket med de siste ukene, har skapt lottofeber i hele landet. Sjelden har så mange spilt Viking Lotto som de siste ukene.

Normalt har Viking Lotto en omsetning på rundt 30 millioner kroner, opplyser kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Norsk Tipping. De siste ukene har omsetningen doblet, og forrige uke hadde spillet en omsetning på over 60,3 millioner kroner.

Før du lar deg friste til å spille bort pengene dine, må det nevnes at sjansene for å bli mangemillionær i Viking Lotto er mikroskopiske.

Spillet har 48 tall, og ifølge Norsk Tipping er den teoretiske sannsynligheten for seks rette på 1:12,3 millioner.

Men for at du skal innkassere toppgevinsten som Norsk Tipping frister med, holder det ikke bare å ha seks rette.

I hver Viking-Lotto-trekning trekkes det ut et såkalt lykketall i begynnelsen av trekningen. For at lykketallspotten (mesteparten av den annonserte toppgevinsten) skal gå, må dette lykketallet trekkes nok en gang i løpet av de seks første tallene. Og selvfølgelig må det være noen som har tippet på de seks gulltallene, inkludert lykketallet. Det er med andre ord mye som skal til før hele førstepremien blir delt ut.