Barn sliter med enkle regnestykker. Hvordan står det til med deg? Foto: Colourbox.com
Barn sliter med enkle regnestykker. Hvordan står det til med deg? Foto: Colourbox.com Vis mer

Ta mattetesten

Klarer du matteoppgavene man skal kunne når man går ut av barneskolen?

Publisert
Sist oppdatert

Er du flinkere i matte enn en 7. klassing? Det er fristende å svare ja, spesielt fordi norske elever blir kritisert for manglende matematikkunnskaper. Sammenlignet med andre land ligger norske elever langt bak når det gjelder forståelse for tall og økonomi.

Kan ikke gange

For eksempel sliter fjerdeklassingen i Norge med enkle ting som å legge til, trekke fra, gange og dele. Kun to prosent av norske fjerdeklassinger klarer å løse regnestykket 53 x 26. Til sammenligning klarer 88 prosent av taiwanske elever på tilsvarende nivå det samme regnestykket. Et flertall av elevene i Tunis, USA og andre land klarer også dette regnestykket.

Husker du pengesedlene? Ta den morsomme testen!

Dette resultatet kom frem i fjorårets studie Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) som sammenligner matematikk- og naturfagkunnskaper på fjerde og åttende trinn i 60 land.

Test deg selv

Men hvordan står det til med deg? Er du fortsatt flink i matte, eller har du glemt all lærdommen fra barneskolen? Ta utfordringen, finn frem penn og papir og løs regnestykkene i testen. Hjernen har godt av det, og du finner ut hvordan det egentlig ligger an med dine egne matematikkunnskaper.

Lykke til!

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer