Ta innersvingen på bankene!

Finn frem til den beste banken. Med verktøyene på DinSide økonomi er det kjempelett. Med Boliglånskalkulatoren og Boliglånsprislisten er du bare noen tastetrykk unna det det beste boliglånet for DEG. Tilsvarende viser Nettbankkalkulatoren hvilken nettbank som er den beste for nettopp deg.

Boliglånskalkulatoren (java)


Boliglånskalkulatoren opererer mot data fra Norsk Familieøkonomi. Dette er en "flerveiskalkulator" med fire variabler: Løpetid, rente, terminbeløp og lånebeløp. Kalkulatoren beregner én av dem om du oppgir de tre andre.

Norsk Familieøkonomi oppdaterer prislisten én gang i måneden, men oftere ved renteuro. Prislisten oppdateres dessuten løpende når bankene selv gir meldinger om renteendringer. Det er vanligvis 130 banker med i listen.

Boliglånskalkulatoren har prisene for lån med flytende rente, innenfor 60% og 80% av takst. Kalkulatoren legger etableringsgebyret til lånet før den regner ut terminbeløpet. Den forutsetter med andre ord at du låner penger til gebyret også. Når terminbeløpet er regnet ut, legger kalkulatoren til termingebyret.

Nettbankkalkulatoren (javascript)


Nettbankkalkulatoren inneholder prisene for å benytte internettbank hos 118 norske banker (pr. 21. mai 1999). Hvilken bank som er billigst for deg, kommer an på etableringsgebyr, årsgebyr, pris for kodekort, pris for betaling av giroer med og uten KID-kode (kundeidentifikasjonsnummer), antall ganger du vil se oversikten over de siste bevegelser på konto og antall ganger du bruker nettbanken.

Siden alle internettbankene krever at du overfører lønnskontoen din til dem, spiller også innskuddsrenten en rolle. Den tar også kalkulatoren hensyn til.

Dataene til nettbankundersøkelsen samles inn av redaksjonen i DinSide. Brukskontorenten kommer fra Norsk Familieøkonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boliglånsrentene

Norsk Familieøkonomi leverer boliglånsrentene til DinSide. Disse baseres på en månedlig henvendelse til alle banker pr. telefax. I tider med renteuro vil Norsk Familieøkonomi foreta "ekstrarunder" og oppdatere prislisten oftere. Likevel kan det hende at noen banker ligger inne med gale renter fordi de rett og slett ikke svarer på henvendelser.

De 20-30 største bankene har rutiner for innmelding av renteendringer til Norsk Familieøkonomi, slik at disse som regel alltid er oppdatert.

I tider hvor rentene synker, slik som våren 1999, vil vanligvis de beste boliglånsrentene være korrekte. Eventuelle ikke-oppdaterte banker vil komme langt nede på listen.

Her kan du kan lese mer om alle våre andre kalkulatorer.