Ta en fridag i sengen

Vanskelig å komme opp av sengen for tiden? Hva med å hoppe over en dag på kalenderen og pleie forholdet ditt med masse nærhet og sex?

Kalde, mørke kvelder gjør deg trøttere enn før. Sommeren og solens piff til sexlivet er forbi. Men du trenger ikke vente til våren med å få litt sving på soverommet.

Bruk en dag hver tredje eller fjerde uke hvor du og din kjære tenker hundre prosent på hverandre. Dere skal ikke legge store planer for dagen. Glem restaurantbesøk og kinobilletter - denne dagen er det bare dere som skal stå i fokus.

Har dere noen fridager til overs, kan dere passe på å ta disse samtidig. Send ungene til besteforeldre, skru av mobiltelefon og data og tenk bare på hverandre.

Er kjærligheten på vei ned i dass? Her er tipsene som kan få forholdet på rett kjøl igjen:

- Bruk tid på forholdet
- En slik dag handler om å dyrke hverandre. Så la være å benytte fridagen til å gjøre noe hver for seg, sier sexolog Joan Ørting til Ekstra Bladet.

Hun foreslår at dere kan lage mat sammen, kose dere foran peisen eller spille spill. Dere kan også lese høyt for hverandre og se på bilder. Det viktigste er at dere kun bruker tid på deres forhold.

- Den største gave man kan gi sin elskede, er å lytte oppriktig. Still spørsmål og vær interessert, sier hun.

En slik kjærestedag kan gjøre underverker for sexlivet. Plutselig ser man hverandre igjen som par, og ikke bare som ”en som alltid er der”.

Har du lyst på en kjæreste-fridag? Slik får du mer moro under dyna:

 

Mozon.no, 07.11.2006