Ikke fortvil - rett heller opp dersom du mener det fortsatt er noe som er galt i skatteoppgjøret ditt. Foto: Per Ervland
Ikke fortvil - rett heller opp dersom du mener det fortsatt er noe som er galt i skatteoppgjøret ditt. Foto: Per Ervland Vis mer

Ta en ekstra sjekk

Det er ikke sikkert skattekontoret fikk med seg endringene du gjorde. I dag er fristen for de siste endringene.

Publisert
Sist oppdatert

Var du ikke fornøyd med skatteoppgjøret? Det er mulig å klage. Men du må være rask. Fristen for å klage dersom du mener du finner feil, er i dag, den 10. august.

Du kan også klage dersom du rett og slett glemte å gjøre noen endringer i selvangivelsen som du burde ha gjort. I praksis kan du altså endre selvangivelsen frem til og med i dag.

- Du kan klage på det du mener er feil, også ting du har glemt å ta med. Mener du det er feil ved ligningen, for eksempel feil skatteklasse, inntekt, formue, fradrag eller beregninger av skatter og avgifter, kan du klage, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten.

Hun presiserer at det må gå frem av klagen hva som er feil og begrunnelsen for dette.

Oppgjøret kan være feil

Ifølge Skattebetalerforeningen bør du absolutt ta en ekstra titt på oppgjøret ditt.

- Vi ser at mange unnlater å sjekke skatteoppgjøret sitt, og det gjelder nok spesielt dem som har fått penger tilbake på skatten. Da er liksom "jobben gjort", sier Gry Nilsen, fagsjef i Skattebetalerforeningen til Skattebetaleren.

Skattebetalerforeningen minner derfor om noen punkter du bør sjekke ekstra nøye:

  • Sjekk at du er lignet i riktig skatteklasse
  • Har du fått de fradragene du førte opp i selvangivelsen?
  • Er inntekter, for eksempel aksjegevinster, kommet med?
  • Hvis du gjorde korreksjoner i noen av postene, er disse tatt hensyn til?
  • Er gjeld og gjeldsrenter, formue og inntekt av fast eiendom fordelt mellom deg og den du eier sammen med, slik dere hadde ført opp?
  • Er formesgjenstander (bil, båt, husI du kjøpte eller solgte i løpet av året, tatt med eller utelatt fra din formue?
  • Har du fått BSU-fradraget?
  • Har du fått fradrag for skatt betalt i utlandet?

Kan du få mer?

Økonomiforfatter og skribent Otto Risanger er også av dem som mener at de som får penger tilbake på skatten, er ekstra utsatt for slurv. Dette fordi penger tilbake på skatten gjør mange i så godt humør at de ikke undersøker videre. Mange skulle hatt enda flere skattekroner tilbake, har Risanger tidligere uttalt til DinSide.

Slik klager du (ekstern lenke)

Deler av denne artikkelen ble første gang publisert 28. juni 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer