Ta den helt ut utendørs

Klar for å ta den helt ut i sommer? Slik har du super sex ute i det fri.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bor det en liten ekshibisjonist i deg? Da er du kanskje en av mange som planlegger en liten vri på sexfronten i de varme sommerukene.

- Folk blir stadig mer vågale og jeg har inntrykk av at flere har sex i det fri. Den generelle åpenheten rundt sex er nok noe av forklaringen, tror sexolog Gro Isachsen.

Les også: Kinky sex på moten

Hun mener det er en god idé å tenke litt utradisjonelt og la seg inspirere av varmen, spesielt dersom du har grodd fast i dobbeltsenga. Sex i det fri inspirerer nemlig til mer variert og spennende sex.

Har sex-livet dabbet av? Få fart på sakene igjen!

Gjør som hippiene
Forandring fryder, mener også Cecilie Kjensli, sexpirator og redaktør for nettmagasinet Cpunktet.no. Så hvorfor ikke legge inn en liten kosestund på skogs- eller badeturen?

- Norge er et stort land og man trenger ikke gå langt før man finner et lite svaberg eller skogsholt man kan ha for seg selv. Nakenbading er også å anbefale. Føl deg som en 70-talls hippie fri for synder og bekymringer, anbefaler hun.

Har du ikke naturen i umiddelbar nærhet? Ifølge Kjensli kan sex ute i det fri like gjerne være en kjappis i et portrom eller en busk på vei hjem fra byen med en spennende fremmed eller en kåt kjæreste.

- Sex blir ikke kjedelig selv om man planlegger tur med nistekurv i det fri, men spontan sex gir et annet kick, synes hun.

Hva kan du om sex? Ta testen her:

Ta hensyn
Isachsen tror både sanseopplevelsen ute i naturen og faren for overraskelse er med på å gjøre sex i det fri så spennende. Hun advarer imidlertid mot å velge de mest trafikkerte områdene, selv om det skulle bo en ekshibisjonist i deg.

- Barn kan få tilnærmet traumatiske opplevelser når de ser voksne gjøre ting de ikke vet hva er. Og for mannens del kan det bli vanskelig å få ereksjon hvis opplegget føles for risikabelt.

Kjensli er enig.

- Det er ikke sikkert at andre som griller i parken, synes kjæresten din er like deilig som du gjør, sier hun.

Slik har du super sex ute:

* Sonder terrenget. Det kan bli i overkant pirrende dersom det plutselig viser seg at det er en maurtue like i nærheten.

Redd for å dumme deg ut? Les mer her: Guttas vanligste sex-tabber:

* Ikke velg et sted der det er stor risiko for at dere blir oppdaget.

* Prøv å gjøre det så behagelig som mulig for hverandre. Ikke alle steder er like liggevennlige.

* Pass på så ikke underlaget er vått.

* Ta med pledd, puter, gummimadrass eller andre ting som måtte være tilgjengelig.

* Se an været. Det er ingen skam å snu, som det heter i Fjellvettreglene.

* For den avanserte: Planlegg piknik og smør nistekurv med mat som appellerer til det erotiske. Desserten sørger dere for selv. Her er sommerens kjærlighetsmat: