Ta båtførerprøven før ferien

Hvorfor vente til høstregnet setter inn og nettene blir lange? Det er i sommer du trenger det!

Selv om du snart har ferie, har toget ennå ikke gått for å ta båtførerprøven.

Hvorfor ikk prøve et nettstudium? NKI har nettkurs, som er normert til omtrent en måned. Henger du litt i, kan du altså ha bestått prøven før fellesferien!

Med nettstudier kan du starte når du vil, lese når du vil, levere når du vil. Blir du ikke ferdig innen ferien, kan du kanskje bruke ferien på å sette teorien ut i praksis, før du tar prøven til høsten?

Båtførerbevis kan utstedes til personer over 14 år som har bestått prøven. Prisen for NKIs kurs er 1.550 kroner, og inkluderer alt kursmateriell.

Dersom nettstudier ikke er deg, anbefaler vi at du sjekker litt i lokalmiljøet. En rekke båtforeninger og klubber tilbyr intensive kurs i sommerferien. Prisen her ligger stort sett på mellom 2.000 og 2.500 kroner.

TEST DEG SELV: Tørrtren til båtlappen

Trenger du det?

Båtførerprøven er ennå ikke obligatorisk for noen typer kjøretøy, men mye tyder på at den er i ferd med å bli det.

Det har imidlertid et klart økonomisk insentiv: Med bestått båtførerprøve kan du få redusert båtforsikringen med rundt 500 kroner i året. Du vil altså ha tjent den inn i løpet av få år.

Selv om det ikke er noe sertifikat på linje med fritidsbåtsertifikat eller kystskippersertifikat, vil det også i noen tilfeller gi billigere leie av båt på ferie.

Til slutt - og helt uavhengig av dette, vil du med et båtførerbevis være med på å gjøre den norske kysten og skjærgården til et tryggere sted å være i sommer.