ØL, ØL OG MER ØL: Drikk moderat og nyt fordelene med øl. Foto: Colourbox
ØL, ØL OG MER ØL: Drikk moderat og nyt fordelene med øl. Foto: ColourboxVis mer

Syv gode grunner til å drikke øl

Det har sine fordeler - i moderate mengder.

Ja, du kan bli fyllesyk, få kreft, alkoholisme, poser under øynene, og det kan gradvis ødelegge hjernen din, men det er ikke bare negative ting.

Alkohol kan også knytte sterkere bånd mellom venner, og redusere plager i overgangsalderen for kvinner. Ingrediensen humle har nemlig vist seg å kunne redusere hetetokter.

Men det finnes flere gode grunner til hvorfor du kan unne deg en pils i kveld. MSN Health & Fitness foreslår følgende:

Les også: Tørst? Her er flere helsegrunner til å drikke øl

Kan hindre osteoporose/benskjørhet

Forskere ved universitetet i California har analysert 100 kommersielle øltyper. Her fant de ut at de fleste øltypene inneholdt mineralet silisium, som er bra for beinas helse. Anbefalt dagsdose: To øl, men ikke mer. Helst bør du holde deg til lyse øltyper, da disse inneholder mer silisium enn de mørkere ølsortene.

Les også: Utvikler helse-øl

Kan senke risiko for hjertesykdommer

Et moderat inntak av alkohol, inkludert øl, kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdommer. De viser en rekke studier. En undersøkelse som ble utført av Harvard viste at de som vurderte alkoholinntaket sitt som moderat, hadde 40 til 60 prosent lavere forekomst av hjerteinfarkt.

En dansk undersøkelse viser også at menn får mest helseeffekt ut av alkoholen. En daglig enhet med alkohol kan blant annet redusere risikoen for hjertesykdommer med opptil 41 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Et eller to glass for menn eller et glass for kvinner per dag vil være bra mot hjertelidelser - men du får ikke flere helsegevinster av å drikke mer, sier forskningsleder Morten Grønbæk ifølge BBC News.

Les også: Utvikler helse-øl

Kan senke kolesterolet

Du har sikkert hørt om humle, den bitre smaken som balanserer ut søtheten i ølet? Forskning viser at det er en god kilde til polyfenoler, som er en gruppe av kjemiske substanser som finnes i planter. Polyfenoler kan senke det dårlige kolesterolet, bekjempe kreft og gjøre immunforsvaret sterkere. Det skal også nevnes at det var en ølforening som finansierte denne studien... Likevel er flere eksperter enig om at polyfenoler i øl kan ha en positiv effekt på HDL-kolesterolet og LDL-reseptorene. Men i moderate mengder, selvfølgelig.

Les også: - Øl bedre enn vann etter trening

Kan være bra for hjernen

Et moderat alkoholinntak kan ses i sammenheng med bedre kognitiv funksjon, som blant annet har med hukommelse, tenkning og oppmerksomhet å gjøre. Det har tidsskriftet til «American Heart Association» kommet fram til. Kvinner som drakk opp til to drinker per dag scoret 20 prosent høyere på en kognitiv funksjontest enn de som drakk mindre enn en drink.

Les også: Hvor mye alkohol kan du drikke? Sjekk her:

Kan være bra for sexlivet

DinSide har tidligere skrevet at en tjekkisk lege som anbefalte to øl om dagen som kur mot impotens. Han kan ha litt rett i det. Moderate mengder øl kan nemlig reduserer faren for arterisk sklerose, som er en av årsakene til reisningsproblemer. Men blir det for mye, forsvinner den positive effekten. Dessverre.

Les også: Salget av slanke-øl tar av

Kan gjøre deg slank

Hurra! Og disse forskerne snakker ikke om små mengder øl. Faktisk må nærmere en liter øl for menn til for å gå ned i vekt. Les mer om det i denne artikkelen.

Les også: Friskere med lett-øl

Øl er bedre enn brus

Er du på slankekur? Da kan det lønne seg å velge øl foran brus. Ved hjelp av en sammenligningsfunksjon på somebody.no viser det seg at hvis du erstatter et par halvlitere med brus til alkoholfritt øl, kan du spare kroppen din for 3,1 kilo i løpet av de tre sommermånedene.