Elkjøp melder om rekordvekst i netthandelen. Foto: DinSide
Elkjøp melder om rekordvekst i netthandelen. Foto: DinSideVis mer

Syv av ti har lært seg trikset

Varene er billigst på nett, og netthandelen opplever rekordvekst.

- Syv av ti av kundene som kommer til våre varehus har orientert seg om priser på nettet før de kommer til oss, sier Christian Brekke i Elkjøp til DinSide.

Dermed bekrefter han at forbrukere som handler elektronikk, er prisbevisste kunder. Og i dag kommer meldingen om at Elkjøps nettbutikk har en rekordvekst for andre år på rad.

- Vi hadde en økning på hele 70 prosent i perioden mai til august sammenliknet med fjoråret. Det er tydelig at folk for alvor har begynt å handle igjen, forteller administrerende direktør Henrik Bjønnes i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Mye å spare

Dinside har flere ganger sammenlignet nettprisene med hva du må betale i butikken, og det kan være påfallende mye å spare på nettkjøp. Da vi sammenlignet priser i juni i år, oppdaget vi at du kan spare 47 prosent på en plasma-TV ved å kjøpe på nett i stedet for butikk.

Elkjøp mener det er gode systemer kombinert med lave priser som gjør at kundene handler elektronikk på nett som aldri før.

- Det finnes ingen bedre måte enn nettet for å sammenlikne produkter og priser. Derfor har vi utviklet en egen tjeneste der kundene kan orientere seg og bestille på nett, og hente i nærmeste varehus. Dermed sparer kunden både gebyr og frakt. Dette er veldig populært, og disse kundene er svært lojale, forteller Bjønnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har tidligere opplyst lesere om muligheten til å få nettprisen i butikk. Flere elektronikkjeder tilbyr nå denne muligheten, men alle er ikke like raske med å ha varene på plass i butikken.

Slik får du beste pris

PC-salget øker mest

TV-apparat, bærbare PC-er, kamera, mobiltelefoner, film og spill er de meste populære varene på nett, med data er den store vinneren. I august har salget av bærbare PC-er doblet seg sammenliknet med tilsvarende måned i fjor, melder Elkjøp.

I Norge er det 700.000 unike brukere per måned innom Elkjøps nettbutikk så langt i år, noe som er en økning på 37 prosent fra fjoråret.

Trond (26) testet prisgarantien - fikk tilbake 650 kroner

Hva er din favorittbutikk på nettet? Tips andre i debatten under!