Syv av ti har lært seg trikset

Varene er billigst på nett, og netthandelen opplever rekordvekst.

Elkjøp melder om rekordvekst i netthandelen. Foto: DinSide
Elkjøp melder om rekordvekst i netthandelen. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Syv av ti av kundene som kommer til våre varehus har orientert seg om priser på nettet før de kommer til oss, sier Christian Brekke i Elkjøp til DinSide.

Dermed bekrefter han at forbrukere som handler elektronikk, er prisbevisste kunder. Og i dag kommer meldingen om at Elkjøps nettbutikk har en rekordvekst for andre år på rad.

- Vi hadde en økning på hele 70 prosent i perioden mai til august sammenliknet med fjoråret. Det er tydelig at folk for alvor har begynt å handle igjen, forteller administrerende direktør Henrik Bjønnes i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Mye å spare

Dinside har flere ganger sammenlignet nettprisene med hva du må betale i butikken, og det kan være påfallende mye å spare på nettkjøp. Da vi sammenlignet priser i juni i år, oppdaget vi at du kan spare 47 prosent på en plasma-TV ved å kjøpe på nett i stedet for butikk.

Elkjøp mener det er gode systemer kombinert med lave priser som gjør at kundene handler elektronikk på nett som aldri før.

- Det finnes ingen bedre måte enn nettet for å sammenlikne produkter og priser. Derfor har vi utviklet en egen tjeneste der kundene kan orientere seg og bestille på nett, og hente i nærmeste varehus. Dermed sparer kunden både gebyr og frakt. Dette er veldig populært, og disse kundene er svært lojale, forteller Bjønnes.

DinSide har tidligere opplyst lesere om muligheten til å få nettprisen i butikk. Flere elektronikkjeder tilbyr nå denne muligheten, men alle er ikke like raske med å ha varene på plass i butikken.

Slik får du beste pris

PC-salget øker mest

TV-apparat, bærbare PC-er, kamera, mobiltelefoner, film og spill er de meste populære varene på nett, med data er den store vinneren. I august har salget av bærbare PC-er doblet seg sammenliknet med tilsvarende måned i fjor, melder Elkjøp.

I Norge er det 700.000 unike brukere per måned innom Elkjøps nettbutikk så langt i år, noe som er en økning på 37 prosent fra fjoråret.

Trond (26) testet prisgarantien - fikk tilbake 650 kroner

Hva er din favorittbutikk på nettet? Tips andre i debatten under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!