Synger bort snorking

Er du lei av at snorkingen ødelegger natten? Hva med å synge problemet bort?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare Disney-figurer og musikalkarakterer som kan synge vekk problemene sine. Det kan du også.

I hvert fall hvis du snorker.

Sangpedagogen Alise Ojay ved Exter University har funnet ut at en rekke sangøvelser kan hjelpe mot snorking og søvnapné.

Trener med sang
- En kompis fortalte om hvilken lyd han lagde når han sov, og da slo det meg at man kunne trene bort det med sangøvelser, sier Ojay ifølge Expressen.

Hun var allerede dirigent i et kor, så hun kunne derfor en rekke sangteknikker.

Resultatene viste seg å være positive. Dette fortalte hun om på universitetet, og de testet ut øvelsene på 20 personer som led av apné.

Siden også dette var en suksess, prøver de nå ut metoden på flere personer som sliter med snorking. Denne studien vil ta to år å gjennomføre, og den startet i juni i fjor. Her vil 60 personer som snorker og 60 som ikke snorker, bli delt i to like store grupper. Den ene gruppen vil gå gjennom øvelsene i tre måneder, mens den andre gruppen ikke gjør det.

Enkle øvelser
Så hvordan skal du synge deg til en bedre natt? Her er noen av Ojays øvelser:

- Gjenta ”Ung-ga” om og om igjen i ett minutt.

- Syng ”Li-loh-lay” flere ganger.

- Syng ”Gah-gah-gah-gah-gah ga-arm ga-arm flere ganger.

- Stikk ut tungen så langt som mulig

Grunnen til at det skal være bra å synge, er at synging gir en god muskelkontroll i ganen og halsen. Når nettopp musklene i disse organene blir slappere, fører det ofte til snorking.

Tror du ikke at du kan synge? Det er ingen unnskyldning!

- Hvis du kan snakke, kan du synge. Hvis du ikke har sunget siden skoledagene, vil du finne ut at det bare handler om trening. Over tid vil treningen føre til forbedring av din vokale styrke, skriver Ojay på nettsidene til ”Singing for Snores”.

Vil du lære mer? Slik kan du jodle deg frisk:

 

Mozon.no, 02.11.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer