<b>TREDEMØLLESYKKEL:</b> Sykkelen for deg som egentlig helst vil løpe, men som ikke vil skitne til skoene ... Foto: The Bicycle Forest
TREDEMØLLESYKKEL: Sykkelen for deg som egentlig helst vil løpe, men som ikke vil skitne til skoene ... Foto: The Bicycle ForestVis mer

Sykkelen for deg som vil løpe

Gå eller sykle, sykle eller gå ... eller løpe ...

Dette er sykkelen for deg som ikke greier å bestemme deg: Sykkelen for deg som egentlig helst vil løpe.

Ikke bare en sykkel

En sykkel er ikke lenger bare en sykkel. Det finnes etthjulinger, sammenleggbare sykler, sykkel med ekstra langt bagasjerom som er tenkt å kunne erstatte bilen og norges billigste sykkel - som du kan lese testen av her.

The Treadmill Bike - eller tredemøllesykkelen - heter den nye sykkelen, som altså er en kombinert tredemølle og sykkel. Løpingen på tredemølla driver sykkelen fremover. I det senere har vi også sett tredemøllen i andre funksjoner, blant annet som kontorstol.

Selv om du løper på den nye sykkelen, må du nok regne med at du må bruke hjelm. Er du sikker på at du bruker hjelmen riktig? Veldig mange av oss bruker sykkelhjelmen feil.

Du kan se hvordan det funker, i denne videoen.


Hvordan synes du det ser ut? Stem i avstemmingsobjektet lenger ned i artikkelen.

Du slipper skitt ...

Din mening

Hvordan synes du tredemøllesykkelen ser ut? (Avsluttet)
Det ser tåpelig ut(81%) 618
Det ser smart ut(15%) 112
Ingen mening(5%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Med Treadmill Bike slår du flere fluer i en smekk - og blir garantert lagt merke til.     Foto: The Bicycle Forest
Med Treadmill Bike slår du flere fluer i en smekk - og blir garantert lagt merke til. Foto: The Bicycle Forest Vis merDenne noe originale doningen er utviklet og produsert av Bicycle Forest. På produsentens nettside reklamerer de med at du brenner like mye fett med denne sykkelen, som du gjør ved trening på ordinære tredemøller.

Det er med andre ord kanskje først og fremst tenkt som et treningsapparat, heller enn et effektivt fremkomstmiddel. Men med våren og sommeren i anmarsj er det kanskje mer fristende å løpe på tredemøllen ute, heller enn inne på et lufttett treningssenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hvorfor i huleste tar man seg ikke ganske enkelt en joggetur, i stedet for å sveise sammen tredemølle og sykkel og dra dette med ut på veien?

Joda, produsenten har selvsagt et argument som taler for tredemøllesykkelen: Tredemølla beskytter bein og fottøy mot skitt, hundeekskrementer og annen forurensning som gjerne befinner seg på jordas overflate. I tillegg skriver produsenten at du sees bedre av andre trafikanter, i og med at du heves noe over bakkenivå.

Det finnes selvsagt andre metoder for å bli sett i trafikken, som bruk av refleksvester.

Pris: 14.879 kroner pluss moms og frakt

Dette er ingen forsinket aprilspøk, tredemøllesykkelen koster 2.500 kanadiske dollar - eller 14.879 norske kroner med dagens kurs. DinSide har ikke testet sykkenen, og kan derfor ikke uttale oss om stabilitet eller brukervennlighet.

I en tidligere artikkel på DinSide Helse har treningsekspert Jill Jahrmann vurdert hjemmetreningsapparater, blant annet tredemøller. Der uttaler hun om tredemøller: "Se opp for skranglete, lette møller som flytter seg når du løper, og som har for lav toppfart." Hvordan denne kombinasjonsdoningen kommer ut i en slik sammenheng, vites ikke - men kan vel heller ikke kalles hjemmetreningsapparat som sådant heller.

Du kan lese mer om sykkelen på produsentens nettside (ekstern lenke).