Syke menn klager mest

Er influensaen slemmere mot menn enn kvinner? Neppe, men likevel blir menn sykere, klager mer og bruker mer penger på medisiner når forkjølelsen kommer.

Er du kvinne har du helt sikkert erfart at når din kjære blir syk, går det i ett med syting, klaging, hosting og harking. Men er han hypokonder eller er han rett og slett sykere enn du pleier å være?

Det er ikke slik at menn får influensa oftere enn kvinner, men de blir sykere når viruset først slår dem, ifølge britisk forskning.

Har du en syk mann i huset? Slik gir du førstehjelp til syke menn:

Holder senga lengre
En undersøkelse på 2 000 menn og kvinner, viser at 64 prosent av mennene fikk en virusinfeksjon i fjor vinter, som gjorde at de måtte holde senga, sammenliknet med 45 prosent av kvinnene, skriver Reuters Health.

Mannens kropp viste seg ikke bare å være mer mottakelig for sykdom, men den brukte også lengre tid på å bli frisk igjen. I gjennomsnitt brukte mennene tre dager på å bli frisk, mens kvinnene brukte 1,5 dager.

Og under sykdomsperioden var det forskjell i hvor mye penger som ble brukt på medisiner. Mennene brukte i gjennomsnitt 230 kroner på legemidler i løpet av vinteren, mens kvinnene brukte 150 kroner.

Statistisk sett var november den verste måneden, der flest menn ble rammet av «herreinfluensa».

Ta knekken på forkjølelsen!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen som er utført for herremagasinet «Nuts», viser at 82 prosent av mennene mener den beste måten å bli frisk igjen, er å slappe av, holde senga og bare vente. 66 prosent av kvinnene mener imidlertid at den beste måten å gjøre kroppen frisk igjen på, er ved å holde den aktiv.

Begge kjønn er enige om at den beste hjemmemedisinen er kyllingsuppe.

Les også: Slik holder du deg frisk i vinter.

 

Mozon.no, 15.11.2006