Syke apotekpriser

Handler du tannkrem, tran og vitaminer på apoteket, betaler du i snitt 37 prosent mer enn nødvendig.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

At vanlige helseprodukter ikke bør kjøpes på apoteket, er herved dokumentert.

DinSides pristest viser at prisene i gjennomsnitt er 37 prosent høyere på apoteket enn i en vanlig matbutikk.

Velkommen til dyre priser.
Velkommen til dyre priser. Vis mer

SE ALLE PRISFORSKJELLENE HER

82 prosent høyere

For halvannet år siden ble apotekmonopolet oppløst. I utgangspunkt skulle dette gi større konkurranse, og dermed lavere priser til forbrukerne.

Pristesten på de daglige helseproduktene bekrefter i alle fall at konkurransen ikke har hatt god nok effekt.

Enkelte produkter viser til dels enorme prisforskjeller. Kjøper du Asan-spesialsåpe, er prisen 82 prosent høyere på apoteket. Og Sensodyne og Aquafresh tannkrem er i henholdsvis 58 og 51 prosent dyrere på apoteket enn i butikken.

Sentral prissetting


Apoteket hvor vi sjekket prisene tilhører apotekerkjeden Alliance. I Norge finnes det to andre store apotekkjeder, nemlig Vitusapotekene og Apotek 1. I tillegg finnes det en rekke mindre selvstendige apoteker.

- Prisene på handelsvarer i Alliance-kjeden fastsettes sentralt, sier informasjonsansvarlig i Alliance, Elisabeth Hunter.

Ifølge Hunter er 75 prosent av varene som selges reseptbelagte, hvilket betyr at disse prisene fastsettes av myndighetene.

Men er dere fornøyd med å være så mye dyrere enn butikkene på handelsvarene?

Hunter svarer ikke på det spørsmålet, men sier i stedet:

- Vi jobber for å få bedre rammebetingelser for reseptbelagt medisin. Dersom vi får til det, vil det komme alle kundene til gode. I tillegg jobber vi for å forbedre våre betingelser på innkjøp av handelsvarene, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer