Svinedyre Thorn!

Er du i tvil om du skal leie eller eie? For hva er egentlig best av å leie og så kjøpe TV & DVD-spiller fra Thorn, sammenlignet med å kjøpe de samme produktene på avbetaling hos Elkjøp?

"Friheten til å velge" sier Thorn, men er det egentlig slik? For nesten alle er dessverre svaret et krystallklart NEI.

Det er dyrt å leie, det er dyrt å kjøpe produktene etter å ha leid, og jo lenger du leier jo rødere blir tallene i regnestykket.

I forrige uke sammenlignet vi leieprisene til Thorn og Deal, og konklusjonen den gang var at det å leie kun er et alternativ for noen få grupper.

Studenter som flytter sammen i bokollektiv er prakteksempelet. De har sjelden råd til å kjøpe nye hvite og brunevarer, men spleiser altså på å leie produktene i like lang tid som de leier felles leilighet.

Thorn vs. Elkjøp

For lettere å se forskjellen mellom å leie og eie, har vi sammenlignet to identiske produkter hos Thorn og Elkjøp.

  • 1. DVP-S335 er SONYs billigste DVD spiller, avspilling av DVD Video, Video CD og Audio CD. Den har DIGITAL utgang for Dolby Digital, MPEG og DTS-signal. I tillegg har den CD-tekst og DVD-tekst.
  • 2. Philips 32 tommers widescreen TV (32PW6324). En stor TV med en bredformatskjerm som passer glimrende sammen med DVD formatet.

Store forskjeller

Utgangspunkt vårt har vært at produktene skal kjøpes i løpet av ett år. Minste leietid hos Thorn er 12 måneder, og etter denne perioden får du altså kjøpt produktene med fradrag for en del av det du har betalt i leie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene fra Elkjøp er tatt med utgangspunkt i 0.- kontant ved henting, med månedlige avdrag som gjør deg til eier i løpet av 12 måneder.

For å se hvor store forskjellene var, må du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Testen mellom Thorn og Deal finner du ved å trykke på lenken til venstre: