Svindyre gassballonger

Gassballongen som du betaler 100-150 kroner for på 17. mai, koster i virkeligheten ned i tre kroner stykket.

<b>GASSBALLONGER:</b> Folieballonger som disse koster fra 3 kroner i innkjøp. De selges for fra 100-150 kroner på gata 17. mai. Foto: colourbox.com
GASSBALLONGER: Folieballonger som disse koster fra 3 kroner i innkjøp. De selges for fra 100-150 kroner på gata 17. mai. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen 17. mai uten at gatene flommer over av ballongselgere, og ingen 17. mai uten en himmel fylt med gassballonger som stiger fritt til værs, og etterlater seg gråtende barn på bakken.

Kjøper du gassballong til barna, koster disse gjerne mellom 100 til 150 kroner stykket, noe som for de fleste av oss oppleves som urimelig dyrt - ikke minst når vi ser hva den reelle kostnaden er per ballong for selgerne.

Hva synes du om salget av gassballonger og prisen på ballongene? Si din mening i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre.

17. mai-produktene kan være forbudt

Din mening

Gassballonger selges for 100-150 kroner 17. mai. Er dette greit? (Avsluttet)
Det er for dyrt(54%) 1747
Det burde ikke bli solgt(32%) 1015
Det er akkurat passe(6%) 207
Det er for billig(5%) 154
Ingen mening(3%) 85
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tre-15 kroner per stykk

Det koster gjerne 100-150 kroner for en gassballong kjøpt av en ballongselger på 17. mai.

På Finn.no selges det gassballonger ned i tre kroner stykket - og opp i 15 kroner stykket. Prisen avhenger gjerne av hvor mange du kjøper og hvilke motiver du ønsker.

En helium gassflaske for fylling av ballongene kan du få helt ned i 349 kroner, som eksempelvis Nille hadde tilbud på forrige uke. Dette var for en engangsflaske med helium. Du kan også leie en gassbeholder med helium, det koster rundt 1.000 kroner for en åtteliters tank - som skal holde til rundt 70 folieballonger.

Det blir cirka 14 kroner per ballong i gasskostnader - slik at den reelle kostnaden per ferdigfylte ballong er fra 20-30 kroner. Avansen per ballong blir dermed mellom 70 og 130 kroner.

Hva synes du om salget av gassballonger og prisen på ballongene? Si din mening i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre.

Andre mener imidlertid at gassballongene som selges på 17. mai er altfor billige. De mener at det burde koste 600 kroner for en gassballong, fordi helium er en verdifull gass som det er fare for at vi kan gå tom for.

Om salg av varer på 17. mai
Du må innhente tillatelse fra kommunen eller bydelen for å selge ballonger eller andre ting, på 17. mai. I Oslo sentrum er det forbudt å selge gassballonger på 17. mai. Det kan imidlertid selges andre steder i byen eller i bydelene, sammen med andre 17. mai-salgsvarer.

Skal du selge pølser, brus eller andre matvarer, kan du gjøre dette ved kortvarige arrangement som 17. mai uten å melde fra til Mattilsynet - som du ellers må.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!