Svindler eller seriøs aktør?

Vi samler de useriøse aktørene og henvendelsene for deg.

SVINDEL? Noen ganger er svindelforsøkene veldig lite gjennomførte, andre ganger er man i stor tvil om det er seriøse aktører som står bak.  Foto: ILLUSTRASJON
SVINDEL? Noen ganger er svindelforsøkene veldig lite gjennomførte, andre ganger er man i stor tvil om det er seriøse aktører som står bak. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At svindlere blir stadig mer kreative, har Dinside kunnet vise mange eksempler på gjennom årene, sist med denne spørreundersøkelsen fra «banken» din. I disse førjulstider kan det også være lurt å ta en kikk på lista over falske nettbutikker, som oppdateres jevnlig av Forbrukerombudet med stadig flere tilfeller.

Nettbanksvindel, phishing-mail, fakturasvindel, datingsvindel. Lista er lang og variert, både i antall og kvalitet. Men dessverre er det ikke alltid like lett å se forskjell på seriøse henvendelser og svindelforsøk.

Det er her Dinside kommer inn i bildet.

Hvor lett er det å kjenne igjen svindel?

(Avsluttet)
Det er lett å kjenne igjen svindelforsøk(58%) 256
Noen ganger er jeg i tvil om det er svindel eller ikke(37%) 162
Jeg syns det er vanskelig å kjenne igjen svindel(5%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For å gjøre det enklere for deg å vurdere om e-posten, fakturaen eller nettbutikken er seriøs eller ei, vil vi gi deg en større oversikt over velkjente og nye svindelforsøk som dukker opp.

Disse eksemplene samler vi på en fast side, hvor du kan gå inn og se etter ditt aktuelle tilfelle.

Her finner du den store svindel-oversikten

Finner du ikke ditt eksempel i vår oversikt, kan du gjerne sende oss en e-post til [email protected], så kan vi hjelpe deg med å vurdere om det er snakk om et svindelforsøk eller en seriøs aktør.

LES OGSÅ: I dette tilfellet etterliknet banken svindlerne ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer