Svindelforsøk via Hotmail

Konkurransen fristet med drømmeferie til USA og Bahamas, og jeg ble den heldige vinner. Betingelsen var at jeg måtte oppgi kredittkortnummeret mitt. ”This is absolutely safe”, sa stemmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Svindlerne på nettet blir stadig mer utspekulerte, og kan faktisk virke svært seriøse. Men skraper du litt i overflaten, tar det ikke lang tid før deres sanne ansikt trer fram.

Vi har tidligere fortalt om reisesvindel på nettet, og advart deg mot å oppgi kredittkortnummeret ditt til ukjente aktører. Denne gang var det undertegnede som ble forsøkt svindlet.

Du lokkes med fete premier

Min e-post-konto hos Hotmail fylles stadig med unike tilbud og fantastiske løfter. For cirka 5 uker fikk jeg en e-post der innholdet minnet mistenkelig om de løftene en av våre lesere ble lurt trill rundt av for noen år siden.

image: Svindelforsøk via Hotmail

Jeg ble invitert til å være med på en konkurranse, der førstepremien var en 14 dagers luksustur i USA og Bahamas med over 70 prosent rabatt. Inkludert i prisen var hotell i Florida og Orlando, og selvsagt et cruise tur/retur Bahamas – med all mat og drikke inkludert.

Bortsett fra at du måtte være over 20 år, var det ingen betingelser for å delta i trekningen. Det var faktisk heller ingen spørsmål du måtte svare på; du måtte bare oppgi hvilket kredittkort du brukte.

Jeg bestemte meg for å delta, og for å friste bløffmakerne litt ekstra, oppga jeg at jeg hadde både VISA, MasterCard og American Express.

Congratulations

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Da mobilen ringe 5 uker senere hadde jeg faktisk glemt hele greia, men en svært så entusiastisk amerikaner som kalte seg Josh Cay, vekket meg fra dvalen.

Han sa at jeg var blitt trukket ut som den heldige vinner i konkurransen, og gratulerte meg i det vide og det brede.

Det er verdt å merke seg at han faktisk var svært høflig og veltalende i telefonen, han var en proff "selger". Etter å ha pratet om den fantastiske premien i ett kvarter, begynte oppgjørets time å nærme seg.

Josh ba meg om å finne fram kredittkortet mitt, han trengte utløpsdato og kredittkortnummer for å kunne "reservere" reisen.

Det ville jeg selvsagt ikke gi ham.

Old receipts

Jeg sa derfor at jeg hadde lagt inn igjen kortet mitt på jobben, men at jeg kunne ringe ham opp igjen hvis jeg fikk telefonnummeret hans.

Josh valgte da en annen strategi: ”Just get some old receipts from your bank, and give me the numbers. Thats all the information we need”.

Da jeg sa at jeg ikke fant noen kvitteringer, ble han oppgitt og spurte om jeg ikke stolte på ham.

Jeg sa at jeg var skeptisk til å oppgi kredittkortinformasjonen min til fremmede over telefonen, men fikk da klar beskjed om at dette var en ”once in a lifetime”-sjanse.

Han ville ikke oppgi sitt eget telefonnummer, og jeg fikk ikke mer informasjon om turen enn det han sa på telefonen.

Blank løgn

Jeg spurte ham hvorfor jeg ikke hadde fått bekreftelse via e-post på at jeg var den heldige vinneren, siden det ville vært vanlig.

Josh sa at de hadde sendt dette to ganger. Dette er imidlertid blank løgn. Jeg har aldri mottatt slike bekreftelser på min e-postkonto.

For fem uker siden var jeg innom en nettside med informasjon om konkurransen. Jeg har prøvd å gå inn på denne i ettertid, men sidene er nå fjernet.

Da jeg ikke ville oppgi kortopplysningene mine, la Josh på røret. Samtalen hadde da vart i cirka 20 minutter.

DinSides råd er klart: Pass på at du ikke lar deg lure, høres noe for godt ut til å være sant bør varselklokkene ringe.

Trykk på lenken øverst til høyre for å se hva VISA anbefaler at du gjør, og for å lese om den vanlige taktikken ved reisesvindel på nett.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!