Svenskene kan slippe selvangivelsen helt

Stockholm (NTB-TT): Fra neste år av kan svenskene kanskje slippe å fylle ut noen form for selvangivelse.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Sparer 40 millioner

De trenger ikke sette et eneste kryss i en eneste rute - det holder å være tilfreds med det tilsendte, ferdig utfylte skjemaet. I så fall skal man bare la være å sende skjemaet i retur, og det svenske skatteverket vil dermed slippe håndteringen av mer enn tre millioner selvangivelser.

Det gir i sin tur en årlig besparelse på rundt 40 millioner kroner, meldte nyhetsbyrået TT torsdag.

Bred politisk enighet

Null selvangivelse

Hva synes du? (Avsluttet)
God idé(78%) 171
Dårlig idé(14%) 31
Vet ikke(7%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Forslaget om en slik reform kommer fra Carl Gustav Fernlund, som fikk oppdraget om å utrede saken av den nå avgåtte sosialdemokratiske regjeringen. Finansminister Anders Borg i den nye sentrum-høyreregjeringen stiller seg imidlertid positiv til utspillet.

Han tror mulighetene for å vinne flertall for utspillet i Riksdagen er gode. - Det hersker et felles ønske om å forenkle skattesystemet og gjøre det mer robust, sier den svenske finansministeren til TT.

Skattebetalerforeningen skeptisk

Skattyternes interesseforening Skattebetalarna er skeptiske til forslaget om at selvangivelsen skal falle helt bort. Han mener ordningen vil føre til at staten tar inn enda mer penger i det skjulte, uten å motta og bekrefte at den har mottatt informasjon fra betalerne.

Null selvangivelse: Et eksempel til etterfølgelse, eller bare tull? Stem over til høyre, eller diskuter i debatten under.

Artikkelen fortsetter under annonsen