Svenske priser på oljeskift

– Bilverkstedene rundt Töcksfors er fulle av nordmenn.

<strong><b>STARTER BILVERKSTED:</strong></b> Nå kan bilen få service samtidig som du handler mat - over grensen. Foto: Olavthon.no
STARTER BILVERKSTED: Nå kan bilen få service samtidig som du handler mat - over grensen. Foto: Olavthon.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Töcksfors shoppingsenter like utenfor grensen til Sverige er et av flere populære handlesteder for nordmenn som er på såkalt harryhandel eller vil gjøre et siste stopp på veg hjem fra ferie.

Kjøpesenteret er kjent blant annet for billig mat, men nå vil senterledelsen også satse på bilverksted, melder NRK Østfold.

NB! Husk å kjøpe dette i Sverige

Mekonomen åpner i mai

Daglig leder på Töcksfors Shoppingsenter Lars Erik Erøy sier til DinSide at deler av parkeringshuset skal gjøres om til bilverksted.

Og ifølge nettsidene til Töcksfors shoppingsenter er det Mekonomen bilverksted som nå bygger et 500 kvadratmeter stort verksted som skal åpne i mai.

Nå kan kundene kjøre bilen inn i parkeringshuset, forlate bilen og handle mens bilen er på service. I Sverige sparer man mye penger på mat og tobakk, og på bilreparasjoner og service kan man spare opptil 50 prosent, lyder reklameteksten på nettsidene.

– Vi er første kjøpesenter som har et verksted som en integrert del av kjøpesenteret, og vi gjør det fordi bilreparasjoner og service faktisk er et grensehandelsprodukt, sier Erøy.

Han forteller at dette er noe nordmenn har gjort i mange år, reist til Sverige og fått service på bilen.

– Derfor synes vi et bilverksted hører helt naturlig til under den virksomheten vi driver med. Verkstedet har planlagt å være åpent i senterets fulle åpningstid, også på helgedager, sier Erøy, som dermed tror at det vil være en fin mulighet til å få service på bilen mens man handler eller gjør andre ting i Töcksfors.

SE OGSÅ: Vi har testet shopping på Ullared

– Ingenting å tape

Tollreglene for hva du kan kjøpe/ta med hjem etter et utenlandsopphold gjelder også for bilreparasjoner.

Har du vært ute av landet i minst 24 timer, kan du ta med deg varer inn i landet for en samlet sum på maksimalt 6.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Har du vært ute i under 24 timer, kan du ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt.

Har du fått utført dyre tjenester på bilen din, skal du altså kjøre på rødt, men frykt ikke:

– Kjører man på rødt og betaler moms, så får man tilbake den svenske momsen. Da går det opp i opp, sier Wenche Fredriksen i Tollvesenet til NRK.no.

Merk at det er egne regler for innførsel av alkohol og tobakk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer