Har du vært på svenskehandel en av de siste dagene, bør du dobbeltsjekke om du har fått med deg kjøttdeig fra en av Coops butikker.  Foto: All Over Press
Har du vært på svenskehandel en av de siste dagene, bør du dobbeltsjekke om du har fått med deg kjøttdeig fra en av Coops butikker. Foto: All Over PressVis mer

Svenske Coop trekker tilbake kjøttdeig og løvbiff

Se listen over produkter du bør passe deg for.

Svenske Coop varsler på sine nettsider at de tilbakekaller kjøttdeig og løvbiff fra sine butikker på grunn av mistanke om salmonella.

De aktuelle produktene skal ha vært tilgjengelig i butikker over hele Sverige, så har du vært på shoppingtur i nabolandet bør du definitivt sjekke fryseren.

>> Nå kan matvareprisene gå opp!

Coop og X-tra

Det er kjøttdeig og løvbiff fra Coops egne varemerker, X-tra og Coop, som nå blir trukket tilbake på grunn av risiko for salmonella.

Tidligere denne uken ble det nemlig konstatert funn av bakterien i X-tra-kjøttdeig fra Irland.
For å være på den sikre siden, trekker Coop også tilbake den svenske kjøttdeigen som ble produsert samme dag, skriver de på sine nettsider.

De aktuelle produktene skal ha blitt distribuert over hele Sverige, men det vil variere fra butikk til butikk om de har tatt inn produktene.

Ifølge Folkehelseinstituttet kan salmonella-bakterien føre til blant annet diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og feber. Bakterien dør ved varmebehandling.

Les også: Derfor lønner det seg ikke med tre for prisen av to

Disse produktene trekkes tilbake

 Foto: Coop.se
Foto: Coop.se Vis mer

I listen nedenfor kan du se hvilke produkter som nå trekkes tilbake på grunn av mistanke om salmonella.