Surfekrigen: Mot 10 øre minuttet

Tele2 gir halv pris på internettsurf kveldstid og i helger i desember og lover en pris på 10,80 øre minuttet i 1999. Telenors beste tilbud i øyeblikket er 11 øre per minutt. Telias billigste "surfepris" er 14 øre per minutt.

Gjør telefonkrigen deg forvirret? Vel, her er i hvert fall en sammenligning av selskapenes billigste tilbud til deg som surfer på Internett:

Så billig surfer du på Internett.
SamtalestartprisMinuttpris dag
Mandag-fredag 08.00-17.00
Minuttpris kveld
Mandag-fredag 17.00-0800 og lørdag/søndag
Internett-abonnement (per år)
Telia50 øre25 øre14 øre 1.140,-
Telenor40 øre25 øre14 øre (11 øre med familie og venner rabatt - 20%)795,-
Tele240 øre24 øre14 øre(7 øre i desember/10.8 øre i 1999)695,-
(Prisene forutsetter at du bruker node innefor det enkelte selskaps lokalsoner.
Hos Telenor og Tele2 må du tegne abonnementene "Familie og venner" og "Nære og kjære", begge til 10 kroner måneden, for å oppnå rimeligste pris i tabellen.
Ett års internettabonnement koster i en pågående kampanje gjennom Elkjøp 495 kroner for ett år i Tele2 og 695 kroner for ett år hos Telenor.)

Ifølge Norsk Gallup surfer norske internettbrukere i snitt 30 minutter daglig.

I desember kjører Tele2 et kampanjetilbud og tilbyr nettsurfing til 7 øre per minutt. Fra nyttår lover de at nettbrukerne skal få 23,2 prosent billigere tellerskritt enn Telenor i dag tilbyr på sitt basis-abonnement - en pris som altså i dag ligger på 14 øre per minutt.

Fra januar tilbyr altså Tele2 internettsurf til 10,8 øre per minutt. Forutsetningen er at surferen har sitt nettabonnement fra Tele2, noe som koster 695 kroner i året. I tillegg må du tegne "Nære&kjære rabatt" på nodenummeret, noe som koster 10 kroner måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men også Telenor har rabatt på enkeltnummer, og med "Familie og venner"-rabatten på oppkoblingsnummeret blir prisen hos Telenor 11 øre for surfing på kveldstid og i helger. Differansen er altså bare 0,2 øre minuttet. "Familie og venner rabatten" koster 10 kroner måneden.

Tele2 mener selv at de med sitt nye prisutspill starter et nytt kapittel i konkurransen på internettmarkedet.

- Vi forventer at de andre aktørene snart kommer med lignende tilbud som presser ned prisene, sier Gustafsson til DinSide.

Telenor ikke imponert

Telenors informasjonssjef Elisabeth Gjølme tar situasjonen med ro.

- Det ikke er aktuelt å redusere dagens priser som reaksjon på Tele2s nye tilbud. Vi tror ikke prisforskjellen på vårt rimeligste tilbud på 11 øre og Tele2s 10,80 øre er avgjørende for kundene, sier Gjølme til DinSide.

Telia svarer med nye priser

Informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia konstaterer at selskapet nå er dyrest på internettsurfing på kveldstid og i helger.

- Forskjellene er riktignok ikke store og betyr ikke mange kronene i forskjell for den jevne surfer, men jeg kan allikevel røpe at vi kommer med nye og rimeligere surfepriser over nyttår, sier hun til DinSide.